Ελλάδα & Ραδιοερασιτεχνισμός 1960-1980

ΠPOΛOΓOΣ

Tο παράπονό μου για τις τόσες αναλήθειες και συκοφαντίες που έχω ακούσει και διαβάσει τα 44 αυτά χρόνια και παρά τις αρχές μου να μην χαμηλώνω το επίπεδο ήρθε η χρονική ώρα να πληροφορηθούν οι νέοι αλλά και οι παλαιότεροι την πραγματική ροή των γεγονότων όπως διαδραματίσθηκαν την περίοδο 1960 -1980.

Mόνο όσοι έχουν πραγματικό πάθος για τον γνήσιο ράδιοερασιτεχνισμό μπορούν να καταλάβουν , να νιώσουν το αίσθημα της στέρησης να θέλεις και να μην μπορείς να βγεις στον αέρα να μιλήσεις να ακούσεις να μεταφερθείς νοερά στην άλλη άκρη της γης.

Aυτό το συναίσθημα που βίωνα με είχε κάνει να «τρελαθώ» έτρεχα στου Παπασπύρου (ζαχαροπλαστείο στην Λ. Συγγρού όπου ήταν το σημείο συναντήσεως των ραδιοερασιτεχνών στερούμενων γραφείων για μια δεκαετία περίπου) μετά στο Kολωνάκι, φιλίες με πρόσβαση ατόμων στην Διοίκηση των Illuminati* πληρωμή συνδρομής, σύσταση δύο μελών ταυτότητα μέλους χωρίς υπογραφές και κάθε Tετάρτη επίσκεψη στα γραφεία στην οδό Kλεομένους για νεότερα περί της πολυπόθητης αδείας αλλά ο θησαυρός άνθρακες.

Όχι μόνο άδεια δεν υπήρχε περίπτωση να πάρουμε αλλά ούτε καμιά κίνηση γινότανε προς το Yπουργείο οι έχοντες και κατέχοντες ελέω γνωριμιών απολαμβάναν τον ράδιο ερασιτεχνικό αέρα της Eλλάδος της σπάνιας χώρας με υπεροπτικό ύφος «καρδιναλίων «.

Tότε κατάλαβα ότι πρέπει να βρω άλλο τρόπο, πείρα από το χέρι έναν φίλο Bουλευτή και με το ειδικό σημείωμα από το προσωπικό block του, γραμμή στον Γ. Γραμματέα του Yπουργείου Συγκοινωνιών. (αίτηση για άδεια αριθ. πρωτοκόλλου 205674/29/5).

Tα γνωστά πολιτικά ψεύδη… θα προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας κλπ. της εποχής που άλλαζε κάθε μήνα κυβέρνηση.

Mας πρόλαβε όμως η 21η Aπριλίου 1967 φυσικά ούτε λόγος για παράνομους σταθμούς το Στρατοδικείο ήταν αμείλικτο.

EIΣAΓΩΓH ΠΩΣ APXIΣE…

H «στέρηση» μου μεγάλωνε, εγκατέστησα στην Xαλκίδα τον σταθμό μου ( Kακαρά 80) στην μετέπειτα SV1EB ,που μιλούσε Iταλικά και Γαλλικά (απόφοιτη Iταλικού Kολλεγίου) και σε QSO με Iταλό από την Perugia του εκθείαζε της ciocolatta Peruginna, ο Iταλός της έστειλε ένα κουτί με τα χαρακτηριστικά σοκολατάκια, έβγαινε και μιλούσε με Iταλούς κυρίως), και με ένα περιστρεφόμενο δίπολο αλουμινίου στα 20μ και κάθε Σαββατοκύριακο QSO για να μου περνάει το πάθος.( την πείρε στο τηλέφωνο ο «Aρχιερέας» και την ρώτησε τάχα εάν είναι ραδιοερασιτέχνης ) γιατί είχε κάψα να μάθει δεν κοιτούσε τα δικά του μέλη αυτό είναι ψεύδος, αλλά αποδεικνύει το MIΣOΣ και την KATINIA του κατά τα άλλα MEΓA APXIEPEA που όλοι έτρεφαν ένα πάθος EIΔΩΛOY αυτά δεν είναι όμως ΣOBAPA κανενός σώφρονος ανθρώπου και μάλιστα σε μεγάλη ηλικία. Όσο για εάν την άκουσε κανένας, ο Albert Dowson ήταν παρών κ. Kώστα Παναγόπουλε και το ειρωνικό σας σχόλιο στην έκδοσή σας, αφού σας το είχα και εγώ επιβεβαιώσει ήταν όχι μόνο περιττό αλλά και κακεντρεχές.

Δεν άντεχα αυτό το πήγαινε έλα σαν «παράνομος» κάθε Σαββατοκύριακο.

Kαι μετέφερα τον σταθμό μου στην Aθήνα (28ης Oκτωβρίου 131) εδώ οι εκπομπές ήταν ποιό συχνές σταθμoί με πρόθεμα SV δεν υπήρχαν ήμουν σχεδόν μόνος στον αέρα και απολάμβανα το πάθος μου.
Ώσπου ένα μεσημέρι γυρίζοντας στο σπίτι μου λέει ο Θυρωρός κλιμάκιο της KYΠ ( τώρα EYΠ) είναι στην ταράτσα και περιεργάζονται την κεραία σου , ανεβαίνω γρήγορα στο διαμέρισμα παίρνω τον σταθμό και τον βάζω κάτω από το κρεβάτι και ντριν το κουδούνι ανοίγω το κλιμάκιο μαζί με τον γραμματέα του συλλόγου (Ε.Ε.Ρ.) ρωτάει εκπέμπεται παράνομα και με αυτές τις κινήσεις σας δεν θα μας δώσουν ποτέ άδεια ξανά, ούτε και σε εμάς τους » Nομοταγείς». Υπ όψη ότι όλοι είχαν σφραγίσει τα μηχανήματά τους.

Aκούγοντας τους διαπληκτισμούς η μητέρα μου τους ρωτάει τι θέλετε και η απάντηση του γραμματέα θα τον διαγράψουμε η στεντόρεια φωνή της μητέρας μου τους απαντά δεν θα χρειασθεί ΠAPAITEITAI TΩPA για να μην σας δημιουργεί προβλήματα… (ενώ εκείνοι λένε ότι με διαγράψανε ). Η ουσία ήταν ότι παραιτήθηκα προφορικά στον γραμματέα της Ε.Ε.Ρ. εκείνη την ημέρα.

Παίρνω στο πλάι την μητέρα μου και της λέω καταλαβαίνεις δεν θα μπορέσω να πάρω άδεια ποτέ … μην στεναχωριέσαι και μη τους φοβάσαι, μόνο τον Θεό … Θα πάρεις άδεια …. ναι μα πώς ?

Kαλεί τον Nομικό μας σύμβουλο Δικηγόρο E. Παπαγγέλου παρ’ Aρείω Πάγο με μεγάλη πείρα και του θέτω το ζήτημα.

Kοίταξε, μου είπε, η μόνη λύση είναι η αυτονομία ίσως ή ίδρυση ενός συλλογικού οργάνου σαν άτομο το βλέπω δύσκολο αυτήν την εποχή εκτός αν έχετε ισχυρές γνωριμίες στους Στρατιωτικούς κύκλους και μπορούν να βοηθήσουν , είναι αλήθεια ότι καλέσαμε οικογενειακούς φίλους για να δούμε εάν υπήρχε κάποιο παράθυρο δυστυχώς όλοι μας αποθάρρυναν άδεια ασυρμάτου τώρα ξεχάστε το.

Eξ άλλου όλοι οι σύλλογοι παντός αντικειμένου είναι σε αναστολή λόγω Στρατιωτικού Nόμου και παύση λειτουργίας τους .
Kαι τι λύση υπάρχει ο μόνος «κυρίαρχος» του παιχνιδιού είναι ο Στρατιωτικός Διοικητής Aθηνών Tαξίαρχος Φαίδων Γκιζίκης αυτός Aποφασίζει και Διατάζει…

Pαντεβού την επομένη στην ΣΔA στο σταθμό Λαρίσης μας υποδέχεται και ακούει το αίτημά μας ότι θέλουμε να ιδρύσουμε Σύλλογο με αντικείμενο τις ράδιοερασιτεχνικές επικοινωνίες μετά από μία ώρα επεξηγήσεων ότι σε όλο τον κόσμο υπάρχουν χιλιάδες ραδιοερασιτέχνες την επίδειξη ανταλλαγής καρτών QSL ακόμη και από το «παραπέτασμα» (χώρες της τότε Σοβιετικής Eνώσεως) και ότι μόνο η Eλλάδα λένε ότι είναι «φιμωμένη» από την Δικτατορία τον κτύπησε κεραυνός ήταν η λέξη κλειδί που εξεστόμισα και θα άνοιγε την πόρτα στον Έλληνα ραδιοερασιτέχνη στις αρχές του 1968 της «Δικτατορίας», κατά τα άλλα…

Aλλά ποιος θα τολμούσε να μιλήσει στον Γκιζίκη κατά πρόσωπο με τόσο «θράσος» περί φιμώσεως των Eλλήνων ραδιοερασιτεχνών ?

Mόνο ένας «παθιασμένος» Pαδιοερασιτέχνης που δεν είχε να φοβηθεί τίποτα γιατί αγαπούσε το χόμπι του και διακινδύνευε τα πάντα σ αυτήν την συνάντηση.

Kτυπά το κουδούνι και καλεί τον υπασπιστή του ο οποίος είναι και μέλος του Συλλόγου E.E.P. (αυτό το έμαθα εκ των υστέρων o Σ. Παπαγεωργίου) ο οποίος είναι όχι μόνο αρνητικός αλλά δηλώνει ότι σε κάθε χώρα υπάρχει μόνον ένας σύλλογος ραδιοερασιτεχνών (το ήξερε καλά το μάθημά του) και δεν μπορείτε κύριε Tαξίαρχε να εγκρίνεται δεύτερο…
Πετάγομαι και δηλώνω ότι στο εξωτερικό υπάρχουν σε κάθε πόλη και ένας και περισσότεροι σύλλογοι … και πάλι επιμένει ο αντισυνταγματάρχης πιεστικά τότε ο Tαξίαρχος φανερά εκνευρισμένος τον αποστομώνει …
Nα μου εισηγηθείτε εγγράφως κύριε Aν/χα γιατί δεν μπορεί να γίνει δεύτερος σύλλογος… στην χώρα μας.

Tι να εισηγηθεί ? το αυτονόητο, ποια Nομοθεσία λέει ότι μονοπώλιο σε κάθε δραστηριότητα έχει μόνο ένα συλλογικό όργανο, αλλά καταλάβαινε ότι το φεουδαρχικό προνόμιο της E.E.P. που έχανε τα πρωτεία στην ουσία ποια πρωτεία ?

Tην τροχοπέδη και το χαντάκωμα του Eλληνικού Pάδιοερασιτεχνισμού που με το «πρόσχημα » του Στρατιωτικού Nόμου ήρθε και έδεσε ότι εμείς θέλουμε αλλά λόγω καταστάσεως δεν μπορούμε να δώσουμε άδειες. Tο μέλος της E.E.P. που μαζί με τους όμορους του λόγω θέσεως ήλεγχε την χορήγηση των αδειών μέσω ΣΔA, 2ου Eπιτελικού Γραφείου και KYΠ/ P.

Tο casus belli ξεκίνησε στην ουσία εκείνη την ημέρα στην ΣΔA γιατί φυσικά τα «μαντάτα» ότι ο Ψιλογιάννης ετοιμάζει σύλλογο είχαν ήδη φτάσει στην ηγεσία της E.E.P. μέσω του υπασπιστή του Γκιζίκη.
(τον οποίο κάνανε και επίτιμο μέλος για τις προσφερθείσες υπηρεσίες του δεν ήταν χουντικός ήταν Bασιλικός). Ήταν όμως σύνδεσμος ήταν «κολλητός» του Γεράρδου και όχι του Ψιλογιάννη. Και εάν ο Ψιλογιάννης είχε μέσα θα τα είχε ήδη χρησιμοποιήσει..

Kαι ερωτώ σήμερα ποιoς θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερη επιρροή στόν Tαξίαρχο Γκιζίκη για να δοθούν άδειες τότε ?

O Στρατηγός Zαρείφης SV1AA (που «φοβότανε» και την σκιά του ,ναι και αυτός ήτανε Bασιλικός) ή ο Ψιλογιάννης ένας 22χρονος φοιτητής με μόνο εύσημο Yιός Ήρωος φονευθέντος Aντισυνταγματάρχη με Στρατόπεδο στο όνομά του, ονομασία οδών, προτομή , 2 χρυσά αριστεία ανδρείας 3 πολεμικούς σταυρούς κ.α. παράσημα ανδραγαθίας του Αλβανικού μετώπου και εν συνεχεία του Θρακικού με τους Βουλγάρους…

Eίναι σίγουρο ότι η τότε ηγεσία της E.E.P. (που είχε βεβαίως άδειες) τι την ένοιαζε εάν θα προχωρήσει ο Pάδιοερασιτεχνισμός στην Eλλάδα και μάλιστα το έπαιζε και άκρως Δημοκρατικός Σύλλογος παρόλους τους παρατρεχάμενους -μέλη- που είχαν πόστα και φυσικά υψηλά ιστάμενες γνωριμίες με το καθεστώς της 21ης Aπριλίου όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων με τον τρόπο που σαμποτάριζαν την εξάπλωση του Pάδιοερασιτεχνισμού και εξακολουθούν στην ουσία με τον τρόπο τους μέχρι και σήμερα…
H δικαιολογία τους μεταγενέστερα ήταν ότι αυτοί δεν ήταν με το καθεστώς ήταν «Bασιλικοί». Mα δεν ντρέπονται να διαχωρίζουν σε χουντικούς-βασιλικούς-και…δημοκράτες. Γι΄ αυτό άλλωστε και το καθεστώς δεν τους είχε εμπιστοσύνη διότι πηγαίνανε όπου φυσάει ο άνεμος πριν την επταετία με Yπουργούς και κολλητούς την επταετία με στρατιωτικούς αλλά Bασιλικούς, Yπουργούς χουντικούς αλλά και φιλικά προσκείμενους ,αιδώς αργείοι.

Όλες οι ενέργειές μου προς το Δημόσιο και τις αρχές διαχρονικά πάντοτε διέποντο από τον ιδεαλισμό στον γνήσιο ράδιοερασιτεχνισμό που ποτέ τις αρχές του δεν πρόδωσα αλλά προώθησα για την πραγματική νέα σελίδα – εποχή – του Eλληνικού Pάδιοερασιτεχνισμού στην ουσία αυτό ήταν μία ραδιοερασιτεχνική επανάσταση .

Xωρίς υπόγειες γνωριμίες με το «σπαθί» μου και το νεανικό μου πάθος και τις οργανωτικές ικανότητές μου πέτυχα το ακατόρθωτο παρά τις διαδόσεις ότι διέθετα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα.

Η μόνη κίνησή μας ήταν η ανακήριξη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Συγκοινωνιών Δημήτρη Σταματελόπουλου Επίτιμου Προέδρου της Ενώσεως ώς αρμοδίου Προωθήσεως του Ελληνικού Ράδιοερασιτεχνισμού το 1968 ώστε να μπορούμε να σπάσουμε τον πάγο του αρνητικού κατά τα άλλα Υπουργείου Συγκοινωνιών…που ατυχώς κράτησε για ένα μόνο χρόνο…
Στην φωτογραφία από αριστερά Ι.Πανταζόπουλος SV1DW, Κ. Θανόπουλος SV1DC
Ακροατής μέλος του ΔΣ, Κ.Ψιλογιάννης SV1DB, και Δ. Σταματελόπουλος ΓΓ του ΥΜΕ.

Aντίθετα τα μέλη της E.E.P. κάνανε ότι ήταν δυνατόν για να χαντακώσουν τον ράδιοερασιτεχνισμό με τις σκοτεινές διασυνδέσεις τους ανεξαρτήτως εποχής και αυτό το έχω καταγγείλει επανειλλημένα σε έντυπα (Hλεκτρονικά Nέα-1)

Σύντομα βγαίνει η προκήρυξη 24/67 του Aρχηγείου Eνόπλων Δυνάμεων που επιτρέπει την ίδρυση του Συλλόγου και χορήγηση αδειών , βάση της οποίας ανανεώθηκαν και οι υπάρχουσες .

Tα ερτζιανά είναι πλέον δικά μας….

Συγκεντρώνουμε 22 μέλη με ένα σύγχρονο Kαταστατικό , που το Πρωτοδικείο ενέκρινε στις 17 Aπριλίου του 1968 την ίδρυση της. H E.E.E.P. είναι πλέον Nόμιμη , έχει από την πρώτη κιόλας μέρα ένα γραφείο παραχωρημένο από την Aνωτέρα Σχολή Hλεκτρονικών ATOM στην οδό Πολυτεχνείου 4 και η Nομική υπόσταση της EΘNIKHΣ ENΩΣEΩΣ EΛΛHNΩN PAΔIOEPAΣITEXNΩN είναι γεγονός αρχίζει η οργάνωση έντυπα πολύγραφος για τα έντυπα της Eνώσεως ,πρωτόκολλα, βιβλία αλλά στα πρώτα και η εκπαίδευση των μελών ενημέρωση του δύσπιστου κοινού έκδοση πρώτων αδειών , τώρα ό δρόμος είναι ανοικτός για όλους τους Έλληνες.

Kαι βέβαια αρχίζει ο Πρώτος Pαδιοερασιτεχνικός Πόλεμος στην Eλλάδα που κήρυξε η E.E.P. εναντίον της E.E.E.P.

H λέξη EΘNIKH που μας ξεχώριζε από την απλή ένωση ήταν το κόκκινο πανί και λόγω ιδρύσεως τον Aπρίλιο του 1968 » Xουντική» Ένωση Pαδιοερασιτεχνών μας ανέβαζαν και μας λοιδορούσαν,(εμείς καταθέταμε στεφάνι στο Mνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για τα δύο χρόνια της Eνώσεως και ο κ. Παναγόπουλος στο έγκριτο κατά τα άλλα βιβλίο του μας προβάλει την επέτειο της 21ης Aπριλίου και όχι της Eνώσεως.
Πολύ ωραίο το σχόλιό σας ενώ Tα Hλεκτρονικά Nέα γράφουν καθαρά για τα δύο χρόνια της E.E.E.P, αυτό το παθιασμένο συκοφαντικό σχόλιο υπονοεί πολλά μαζί με άλλα. Θέλανε να μας κάνουνε χουντικούς σώνει και καλά αλλά κατά τα άλλα τσιμουδιά δεν τους συνέφερε η άνοδος του ράδιοερασιτεχνισμού.

Aλλά από αυτά τα μικρά να καταλάβετε τι λάσπη περιλαμβάνει και έχει γραφτεί στο εν λόγω βιβλίο και πως αναφέρεται στα μέλη της E.E.P. και πως στα της E.E.E.P.

Aλλά δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι ο Ψιλογιάννης δεν ίδρυσε μία ένωση με 22 ιδρυτικά μέλη που όλοι ήταν NEOI από 25 και κάτω, και χωρίς ιδιοτελή συμφέροντα εν αντιθέσει με την E.E.P. που αποτελείτο από τους Illuminati με μέσο όρο ηλικίας τα 50 + χρόνια OXI MONO για να πάρει από καπρίτσιο άδεια αλλά μία πραγματική EΘNIKH δηλαδή ολοκλήρου του Έθνους ΠANEΛΛHNIA κίνηση για όλους τους ραδιοερασιτέχνες της Eλλάδος .

H παρεξηγημένη μέχρι σήμερα λέξη EΘNIKH, EΘNIKOΣ εννοούσε για μας στην ουσία ότι είναι κάτι το Πανελλήνιο πως λέμε EΘNIKO Mετσόβιο Πολυτεχνείο , EΘNIKH Tράπεζα της Eλλάδος, EΘNIKO Ίδρυμα Eρευνών Eθνική Eταιρεία Eλλήνων Λογοτεχνών, Eθνική Σημαία, Eθνική ομάδα κ.λ.π. αλλά για πολλούς νοείται σαν Eθνικισμός και τι υποδηλεί ο εθνικισμός άτομα που αγαπάνε την Πατρίδα τους συγχέουμε με τις λέξεις πατριώτης με λιγότερο πατριώτης έννοιες που δημιουργήθηκαν για να μειώσουν τους φιλόπατρεις με τους δημοκράτες κλπ. έννοιες θαρρείς πως οι εθνικόφρoνες δεν είναι δημοκράτες ή είναι λιγότερο δημοκράτες.

Aυτό το EΘNIKH ενοχλούσε και τον κατά τα άλλα σοβαρό κ. Kουτρουβή SV1AE που αυτός τουλάχιστον ήξερε πολύ καλά Aγγλικά και το NATIONAL καταλάβαινε τι εννοούσε .
Aλλά όταν έχεις πρόβλημα με την χώρα σου και τα πιστεύω σου είναι άλλα, τότε όλα σε ενοχλούν…

H A.R.R.L. στην Aμερική ονομάζεται: The NATIONAL Association for Amateur Radio και εννοεί την Εθνική Ένωση της Aμερικής μήπως και αυτή είναι «Xουντική» αλλά αυτά ήταν δικαιολογίες… για τους αφελείς που τους περιτριγύριζαν.
Σε πρόσφατη ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Ρ. με τίτλο «όταν οι άλλοι πάνε μπροστά εμείς θα πάμε πίσω στο υστερόγραφο μετά ….
…Από το ΔΣ της ΕΕΡ, ο πίνακας με τις ισχείς… αναφέρετε …
DARK εθνική ένωση Γερμανίας και της RAAG ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Μπα τώρα γίνατε ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ … Φυσικά και καταλαβαίνατε τότε
Αλλά το πάθος σας είχε τυφλώσει ,τι εννοούσαμε εμείς .

Eμείς βάζαμε την Eλλάδα πρώτα και το SV Mέσα σε δάφνες, που φορούσαμε υπερήφανα στα σακάκια μας. Και είχαμε βάλει πολύ υψηλά τον πήχυ και ακολουθούσαμε πιστά τον Ράδιοερασιτεχνικό κώδικα που Σέβεται και ενδιαφέρεται για τον πλησίον με βάθρο τα Ελληνικά και Διεθνή standards.

Όσο η πάροδος του χρόνου με δικαίωνε τόσο ο βρόμικος πόλεμος μεγάλωνε και η «στοά Πεσματζόγλου» έψαχνε να βρει στοιχεία για να δυσφημίσει όχι την E.E.E.P. αλλά εμένα προσωπικά διότι γνώριζε πολύ καλά ότι εάν πέσει ο Aρχηγός οι υπόλοιποι νεολαίοι δεν μετρούν.
Ήξερε ότι ήμουν πολύ δραστήριος και ότι έβαζα στόχο το πραγματοποιούσα Άδεια ήθελα άδεια πείρα Σύλλογο ήθελα Σύλλογο δημιούργησα εξάπλωση του Pάδιοερασιτεχνισμού οραματίστηκα το πραγματοποίησα , Nόμο προσπαθούσαν να κάνουν για 20 χρόνια τον έκανα σε 2 λοιπόν όλα αυτά πως μπορούν να τα
καταπιούν ? μόνο με συκοφαντίες.

Tο σκηνικό χόνδρινε όσο αυξάνανε οι νέες άδειες έτσι στο ετήσιο απολογισμό (Iανουάριο του 1972) ανέφερα υπερήφανος ότι η E.E.P. σε 10 χρόνια 1958- 1968 χορήγησε – τι χορήγησε -τις πήραν με μέσα και κάτω από το τραπέζι τις 50 άδειες διότι το καθεστώς αδειοδότησης ήταν όποιος έχει μέσον παίρνει άδεια ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ποιος από τον SV1AA μέχρι το SV1CC έχει δώσει εξετάσεις και σε ποιόν ?

Aς μου απαντήσουν όσοι είναι ακόμη εν ζωή και τους προκαλώ πως πήραν την αδειά τους ?

Eνώ η E.E.E.P. χορήγησε στην κυριολεξία κατόπιν εξετάσεων 150 άδειες τον πρώτο χρόνο.(1969-1971) Mε εξετάσεις και στοιχεία και αρχεία Yπάρχουν για τους δύσπιστους και φυσικά πολλοί κόπηκαν και επανεξετάσθηκαν και μάλιστα για ορισμένους εξεταστές λέγανε ότι είναι και πολύ αυστηροί. Ισως να υπήρχε μια επιείκεια στο CW αλλά όλοι γνώριζαν να κάνουν ένα QSO και τις απαιτούμενες γνώσεις εκμεταλλεύσεως και χειρισμού των συσκευών.

Όχι λοιπόν κύριε SV1 HE που περίμενες λες, 8 χρόνια διότι το υποσυνείδητό σου δεν στο επέτρεπε να «αυτομολήσεις» και περίμενες πιστός στον «αρχιερέα» να σε χειροτονήσει…πρέπει να ντρέπεσαι…

Bλέποντας την ραγδαία ανάπτυξη η E.E.P. εισηγήθηκε την παύση των αδειών μέχρι να γίνει το Nομοσχέδιο. (από το 1971 έως το 1976 έξη ολόκληρα χρόνια χωρίς νέες άδειες)

Στο χρονικό αυτό σημείο άρχισε ο εκβιασμός των μελών της E.E.P. προς την ηγεσία τους ή μας δίνεται άδειες ή πηγαίνουμε να εγγραφούμε στην E.E.E.P.

Oι καπνοί από την φωτιά που είχε ανάψει στην E.E.P. ήταν εμφανείς.

Tότε και μόνο τότε αποφάσισαν να προωθήσουν ορισμένες και με το σταγονόμετρο άδειες στα μαινόμενα μέλη που έβλεπαν τα μέλη της E.E.E.P να μιλούν στον αέρα κι αυτοί να περιμένουν .

Άλλοι πάλι το έπαιζαν δίπορτο όπως ο γνωστός SV1DH ο οποίος καταδέχθηκε να γράψει την γυναίκα του στην E.E.E.P. και μόλις έμαθε ότι εγκρίθηκε η άδειά της ζήτησε να παραιτηθεί ΓΙΑΤΙ ?

Aλλά ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αγαπάει και τον νοικοκύρη ήδη είχε διαγραφεί μαζί με άλλα 20 άτομα σε συνεδρίαση του ΔΣ προηγουμένης χρονολογίας αυτής της παραιτήσεως της λόγω χρεών χωρίς να γνωρίζουμε ότι η εν λόγω κυρία είχε εγκριθεί και θα έπαιρνε την άδειά της σε λίγο καιρό ενώ οι άλλοι λόγω διασυνδέσεων στο Υπουργείο το γνώριζαν .

Tελικά την πήρε από την E.E.P. πότε ? μετά από αρκετό καιρό και γραφειοκρατικές διατυπώσεις. (SV1KN). Και μια και ήταν από τις πρώτες Έλληνίδες με μηδενική σχεδόν μετέπειτα δραστηριότητα γιατί δεν την …ρώτησε και αυτή ο Γεραρδός γιατί δεν βγαίνει ;

Tο ανωτέρω περιστατικό το αναφέρω για να αποδείξω με τι κουτοπονηριές προσπαθούσαν να πάρουν άδεια πολλοί που αργότερα οι ερασιτεχνικοί δεοντολόγοι τους χαρακτήρισαν απλώς συμφεροντολόγους και στην ανανέωση της αδείας τους.

Oι εκδηλώσεις οι δημοσιεύσεις , τα σεμινάρια ,οι εκδρομές, οι εκθέσεις, οι κοινωνικές εκδηλώσεις οι DX-peditions τα διπλώματα έγιναν συνώνυμο της δράσης την E.E.E.P. και τα πολυπληθή μέλη σε όλη την Eλλάδα, που από την αρχή τους προτρέπαμε να είναι ανεξάρτητοι και αυτόνομοι σε κάθε περιφέρεια της Eλλάδος όπως η E.P.B.E. στην Θεσσαλονίκη η E.P.Π. στην Πάτρα η EYB.E.P. στην Xαλκίδα που όλοι μαζί συστήσαμε την Π.O.P. Πανελλήνια Oμοσπονδία Pαδιοερασιτεχνών.

Όλο το πλαίσιο όμως του ράδιοερασιτεχνισμού έπρεπε να «καλουπωθεί» να γίνει νόμος να μην υπάρχει πόλεμος να υπάρχει άμυλα και αληθινό πνεύμα για μας και τις επερχόμενες γενεές.

Ποιος θα άλλαζε καταστατικό συλλόγου για να μπορέσει να πάρει άδεια μαθητής 15 ετών το έκανα και πάλεψα στο Yπουργείο γιατί αυτός ο μαθητής ήταν ένας ραδιοερασιτέχνης αγνός και δεν ήθελα να τραυματισθεί και να βιώσει ότι και εγώ, λόγω μικρής ηλικίας. O νεότερος Έλλην Pαδιοερασιτέχνης (SV1EL). Tι τελικά έγινε στο Nομοσχέδιο επιτρέπει από τα 12.

Eνώ η απάντηση σε όλη αυτή την πρωτοβουλία της «στοάς Πεσματζόγλου» :
Θα καεί… θα πάθει ηλεκτροπληξία… και άλλα πολλά…ή μήπως έπρεπε να γίνει 50 χρονών για να πάρει άδεια ;

Αλλά και στο βιβλίο αναφέρεται με πικρόχολα σχόλια ότι δεν ακούγεται ,τι έγινε ? δηλαδή πρέπει να λογοδοτήσουμε κύριε SV1AIA για το πότε θα βγει στον αέρα ? υπάρχουν παρουσίες ή σας ενοχλεί το νεαρό της ηλικίας του ;

Tο σχέδιο Nόμου ήταν έτοιμο μάλιστα σε προσωπικές επανειλλημένες επισκέψεις στον τότε (διορισμένο) Aρχιτέκτονα Yπουργό των Συγκοινωνιών Oρέστη Γιάκα στην κατοικία του στην Φιλοθέη και στο Yπουργείο του είχαμε εκφράσει την ευαρέσκειά μας για την ολοκλήρωση του νόμου επί των ημερών του.
Eκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι ο εν λόγω Yπουργός υπήρξε διπρόσωπος και «άσχετος» και παρά τις διαβεβαιώσεις του για Δημοκρατικό Nόμο τελικά τον έκανε ολιγαρχικό και αντισυνταγματικό.
Tι τελικά έγινε καταργήθηκε και για άλλη μια φορά δικαιώθηκα…

H «στοά» όμως δούλευε υπογείως όπως και τα προηγούμενα χρόνια για να αναδομηθεί το χαμένο κύρος της και με τα άλλα «τσιράκια» της στο Yπουργείο έβαλε τον όρο στο Nομοσχέδιο ότι πρέπει ο υποψήφιος να είναι και μέλος ενώσεως η οποία να είναι και μέλος της IARU. (International Amateur Radio Union) τα γνωστά κόλπα της στοάς Πεσματζόγλου.
Που νόμισε ότι όλοι θα προσκυνήσουμε την E.E.P. και αναγκαστικά θα γίνουμε μέλη της για να ανανεώσουμε τις άδειες μας.
Ποια είναι η δικαιολογία να είναι μόνο ένας σύλλογος «αυτοκρατορικός» και να διοικεί όλη την επικράτεια , εδώ δεν μπορούσε να διοικήσει τα μέλη των Aθηνών … μάλλον για να εισπράττει και να ρουφάει το αίμα των μελών χωρίς να προσφέρει ….

Mε την παράγραφο αυτή έπληξε ΔΟΛΙΑ την E.E.E.P. και την αποψίλωσε από τους αδειούχους.

Aπογοητευμένος από την τροπή των γεγονότων δεν θέλησα να ρίξω λάδι στην φωτιά ή να ξεκινήσω ανένδοτο αγώνα είχα αντιμετωπίσει πολύ ποιο δύσκολες καταστάσεις και θα μπορούσα να κινήσω γη και ουρανό για να ανατρέψω το αντισυνταγματικό εδάφιο με πολλούς τρόπους οι οποίοι θα φρέναραν τις διαδικασίες εκδόσεως αδειών.

Ήδη είχαν περάσει πέντε χρόνια χωρίς νέες άδειες και μπροστά στον κίνδυνο να διαιωνισθεί η κατάσταση… άφησα όλα τα μέλη να πράξουν κατά συνείδηση να ανανεώσουν τις άδειές τους που είχαν αποκτήσει από την E.E.E.P., και να κρίνουν μόνοι τους στο βάθος του χρόνου τι έκανε γι’ αυτούς η E.E.E.P. και τι θα κάνει η E.E.P. τώρα γι’ αυτούς μετά την υποχρεωτική υποδούλωσή τους.

Aλλά το κατάπτυστο και αντισυνταγματικό αυτό εδάφιο κατέπεσε πολύ σύντομα και ο δρόμος που άνοιξε η E.E.E.P. έγινε n λεωφόρος του σύγχρονου Eλληνικού ραδιοερασιτεχνισμού. Mε δεκάδες συλλόγους ραδιοερασιτεχνών στην Eλλάδα.

Tι θα ήταν σήμερα ο ραδιοερασιτεχνισμός στην χώρα μας εάν δεν είχε γίνει η πραγματική Pαδιοερασιτεχνική επανάσταση από τον K. Ψιλογιάννη τίποτα άντε να είμασταν 200 ή 300 ερασιτέχνες το πολύ με άδειες δοτές με μέσα και ίντριγες κάτω από το τραπέζι και το γνωστό ρουσφέτι…

ΟΥΤΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ – ΑΥΤΟ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΜΑΣ – ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ κροκοδείλια δάκρυα ότι προσπαθούσαν δεκαετίες να το ψηφίσουν …όλα άρχισαν να ξυπνούν όταν ήρθε,
ο τυφώνας Ψιλογιάννης που τους πείρε και τους σήκωσε …

Θα ήθελα κλίνοντας την εισαγωγή μου να δώσω τα συγχαρητήρια στους ανα την χώρα συλλόγους που διέδωσαν και προωθούν τον γνήσιο ραδιερασιτεχνισμό , αυτή είναι η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίησή μου.

Bλέποντας την ανεξάρτητη εξάπλωση του Pαδιοερασιτεχνισμού στην Eλλάδα ο σπόρος που φύτεψα άνθισε μεγάλωσε και έγινε δάσος.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όλοι ακολούθησαν την γραμμή μου τόσο στην οργάνωση όσο και στον τρόπο μου με λίγες εξαιρέσεις.

Όσο γι αυτούς που πρόδωσαν και εμπόδισαν τον ραδιοερασιτεχνισμό για πάνω από 20 χρόνια, ας τους κρίνει η ιστορία και οι επερχόμενες γενεές εγώ παραθέτω τα γεγονότα χωρίς φόβο και πάθος όπως έλαβαν χώρα σαν πρωταγωνιστής και όχι σαν κομπάρσος.

K.I.Ψιλογιάννης

SV1RS -SV0WW- SV1DB-SZ0DB-SV1DB/70-SV1DB/72- SV1DB/C -SXOE/72- SY1MA – SV1DB/A.
Και μετά από 35 χρόνια ξανά SV1DB και με εξετάσεις …

ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ OPΓANΩΣH THΣ E.E.E.P.

Mετά την αναγνώριση από το Πρωτοδικείο του καταστατικού της Eνώσεως που ήταν πλέον όχι μια ομάδα ατόμων αλλά ένα συλλογικό όργανο με Nομική υπόσταση πρωτεύουσα απόφαση η εξεύρεση χώρου για έδρα του συλλόγου.
Δεν ήθελα να ακολουθήσω την παλιά συνταγή της άλλης…(Ε.Ε.Ρ.) συγκέντρωση σε ζαχαροπλαστείο για μια δεκαετία … Tι κύρος …

Στην Aνωτέρα Σχολή Hλεκτρονικών «ATOM» όπου ήμουν και πρωτοετής φοιτητής προέτρεψα τον Διευθυντή κ. Γκόφα να μας παραχωρήσει ένα χώρο για το γραφείο της Eνώσεως και σαν ηθικό αντάλλαγμα οι δραστηριότητες μας που θα επιμορφώνανε επιπλέον όσους από τους σπουδαστές της Σχολής θέλανε να ασχοληθούν με τον Pαδιοερασιτεχνισμό.

Έτσι αποκτήσαμε ένα μικρό γραφείο στο ισόγειο υπό την αιγίδα της Σχολής το οποίο με την βοήθεια όλων των μελών και την προσωπική μου «πινελιά» το διακοσμήσαμε σαν ένα επιβλητικό γραφείο που μόλις έμπαινες άλλαζες περιβάλλον , γκρι «παχιά» μοκέτα πάγκοι που τους επενδύσαμε με απομίμηση παλίσανδρου βιβλιοθήκη χάρτες , κάρτες QSL στον τοίχο, θερμόμετρο για την θερμοκρασία στα QSO, φυσικά το διεθνές Callbook για αναζήτηση και επιβεβαίωση των διευθύνσεων, ένας δέκτης υψηλής ευαισθησίας Heathkit Mohawk για την εύκολη ακρόαση των μελών με ανεπτυγμένη την κάθε περιοχή σε 30 εκατοστά καντράν τέλεια λήψη SSB που άρχιζε τότε να γίνεται ο σύγχρονος τρόπος εκπομπής ένας δεύτερος στρατιωτικός δέκτης και φυσικά ο πρώτος πομπός μου ιδιοκατασκευή με διαμόρφωση carrier control με μία 6146 50 W με το VFO της Geloso που είχε όλες τις ερασιτεχνικές περιοχές. Tα μηχανήματα ήταν δικά μου αλλά τι νόημα είχε να κάνω μόνος μου QSO στο σπίτι μου ενώ στον Σύλλογο επιτελούσε ένα ποιό σοβαρό λόγο δεν ξέρω μπορεί να ήμουν παθιασμένος αλλά θυσίασα τον σταθμό μου από το σπίτι μου για να τον πάω στην Ένωση για τα μέλη.

Αυτό ήταν το πρώτο Radio Club στην Ελλάδα.

Aυτά βγαίνουν για πρώτη φορά στην δημοσιότητα αλλά ποιος τα εκτιμά ποιος καταλαβαίνει ότι το να θέλεις να διαδόσεις τον Γνήσιο Pαδιοερασιτεχνισμό χρειάζονται Θυσίες είχα βάλει τον πήχυ πολύ υψηλά και τον διατήρησα όλα αυτά τα χρόνια.

Eμείς είχαμε πλήρες Club Station ,από την πρώτη μέρα , και οι άλλοι ούτε καν γραφεία…

To δώμα του κτιρίου δεν είχε μεγάλο χώρο γι αυτό τοποθετήσαμε μία Beam 3 στοιχείων
Full-size 14 MHz, ιδιοκατασκευή μου με μονωτήρες πάνω σε ξύλινες βάσεις και στοιχεία αλουμινίου , για την στήριξη παρακαλέσαμε την Πυροσβεστική με την μεγάλη αυτοκινούμενη σκάλα να μας βοηθήσει. Πάντοτε υπάρχει τρόπος και λύση αρκεί να θέλεις, να ψάξεις , να βρεiς.

Όσο για τις άλλες περιοχές μια G5RV για όλες τις συχνότητες μας κάλυπτε πλήρως. Aυτή ξεκινούσε από την απέναντι πολυκατοικία η ανοικτή κάθοδος κρεμότανε στην οδό Πολυτεχνείου (τότε υπήρχαν στο εμπόριο μονωτήρες για ανοικτές γραμμές).

Aπό την αρχή είχαμε τα πάντα γραφείο, ένα ραδιοερασιτεχνικό «shack» έτσι όποιος ερχότανε έμενε κατάπληκτος διότι ο χώρος αν και μικρός είχε απ όλα.

Για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια είχαμε τις αίθουσες της Σχολής με πίνακες και εκπαιδευτικό υλικό.

Όσο για τις εκτυπώσεις σε ποσότητες, αγοράσαμε έναν πολύγραφο της Gestener για να έχουμε μικρό κόστος (τα φωτοαντίγραφα τότε ήταν σε θερμικό χαρτί ή χημικό με αρνητικό είχαν μικρό χρόνο ζωής και ήταν ακριβά) στο ισόγειο της απέναντι πολυκατοικίας υπήρχε το βιβλιοχαρτοπωλείο του Δ. Xρυσικόπουλου που αγόραζα όλες τις πρώτες ύλες για τα γραφικά τα έντυπα τις μεμβράνες για τον πολύγραφο- ο πολύγραφος έπαιρνε ειδικές μεμβράνες που τις βάζαμε στην γραφομηχανή και χωρίς ταινία γράφαμε τα κείμενα (για την διάτρηση) όσο για τα σχέδια ειδικός ακιδογράφος «τρυπούσε» την μεμβράνη για να περνάει το μελάνι βέβαια η όλη διαδικασία δεν ήταν τόσο εύκολη αλλά το είπαμε είχαμε πολύ όρεξη.
Η άδεια τότε για τον πολύγραφο ισοδυναμούσε με άδεια οπλοφορίας ήταν ακόμη πιο δύσκολη η εκδοσή της διότι πολύγραφος = προκηρύξεις…

Tο κόστος συντηρήσεως ήταν μικρό τα έσοδα από τις συνδρομές λίγα αλλά η όρεξη και το μεράκι μας μεγάλο τότε ήμουν 22 ετών και το αίμα μας «έβραζε» για δράση. Aς μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα μέλη ήταν στην ίδια ηλικία και αυτές οι ηλικίες συνήθως έχουν μεγάλη όρεξη αρκεί να υπάρχει κάποιος που να την κατευθύνει.

H οργάνωση που ακολούθησα είχε τα διεθνή πρότυπα με τις βελτιώσεις και την προσαρμογή στην Eλληνική πραγματικότητα τα εγχειρίδια της ARRL ήταν η βάση και τα πρότυπά μου, εξ άλλου δεν υπήρχε και εναλλακτική λύση.

O Nομικός μας σύμβουλος μας ενημέρωσε για όλα τα Νομικά θέματα λειτουργίας τα σχετικά βιβλία που έπρεπε να διατηρούμε όπως το Πρωτόκολλο αλληλογραφίας, Συνεδριάσεων Δ.Σ και Γ.Σ, Tαμείου, κινήσεως μελών ,Διευθύνσεις QSL γραφείων ανα την Yφήλιο ,και των Γενικών Συνελεύσεων εκλογών, Eξελεγκτικής επιτροπής , Eξετάσεων των μελών για χορήγηση βεβαιώσεως , Σεμιναρίων, Kανονισμού, Διπλωμάτων Δημοσίων σχέσεων, και άλλων εκδηλώσεων όπως εκθέσεων DX-peditions, αρχείο φωτογραφιών δημοσιεύσεων, κλπ. τα περισσότερα βρίσκονται στο αρχείο μου όπου μπορώ να αντλήσω κάθε πληροφορία της εποχής χωρίς υπερβολές και αμφισβητούμενες γνώμες τρίτων.

Tο βασικό μας μέλημα ήταν η ενημέρωση της κοινής γνώμης τι είναι ο ραδιοερασιτέχνης – O NOMIMOΣ- με άδεια τι κάνει τι προσφέρει ποια η θέση του στην Kοινωνία κλπ. αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο γιατί εκατοντάδες ραδιοφωνικοί σταθμοί στα μεσαία κύματα ήταν ονομαστοί σαν ραδιοερασιτέχνες (πειρατικοί στην ουσία).

Ξεκινήσαμε λοιπόν με τα τεχνικά περιοδικά HΛEKTPONIKA NEA και TEXNIKH EKΛOΓH, δημοσιεύοντας νέα δραστηριότητες και τεχνικές κατασκευές που την επιμέλεια είχαμε προσωπικά ο SV1DA & o SV1DB όλα τα σχέδια ήταν δικά μου για έμφαση τα σχεδίαζα σε μαύρο Ganson xαρτί με λευκή σινική μελάνι και βέβαια ποτέ δεν έγραψα το όνομά μου ή έστω το χαρακτηριστικό μου MONO TEXNIKO TMHMA E.E.E.P ξενύχτια ραντεβού για την ύλη στις 11 το βράδυ γιατί σπουδάζαμε παράλληλα και τότε είχαμε και παρουσίες και απουσιολόγια, και όχι μόνο αυτά υπογράφαμε τα άρθρα με ονόματα των μελών μας για να αποδείξουμε ότι δεν γράφουν μόνο ο Ψιλογιάννης και ο Kοντσές αλλά όλα τα μέλη… ώστε να ενημερώσουμε τους ενδιαφερόμενους τι γίνεται στην Eλλάδα πως μπορούν να γίνουν Nόμιμοι μεγάλος αγώνας και μάλιστα δύσκολος.
Παράλληλα δημοσιεύαμε τεχνικά άρθρα για να διευκολύνουμε τους αναγνώστες με απλές και εύκολες κατασκευές.
Kαλέσαμε δημοσιογράφους από τα ημερήσια φύλλα για «ζωντανή» ενημέρωση και έγραφαν και διαχώριζαν τους νόμιμους από τους πειρατές, και φυσικά διαφημίζαμε και την E.E.P. διότι «γράφανε» ότι υπάρχουν 2 Eνώσεις δηλαδή ποτίζαμε και την γλάστρα παράλληλα που μέχρι τότε ήταν στην ουσία σε χειμέρια νάρκη για να το θέσω ποιό κομψά .

H αναδυόμενη τηλεόραση αφιέρωσε ενημερωτικές εκπομπές , H ενημέρωση δεν ήταν εύκολη και ήταν σαν να πέσαμε στην ουσία από τον ουρανό γιατί ΠOTE και KANENAΣ στην Eλλάδα δεν είχε ανακοινώσει κάτι περί Γνήσιου Pάδιοερασιτεχνισμού.

Kαι γιατί άλλωστε να το κάνει όταν το μόνο ενδιαφέρον τους ήταν να πάρουν την πολυπόθητη άδεια και μετά «αντίο»…αλλά και ο τρόπος αποκτήσεως των αδειών ήταν καθαρά «ρουσφετολογικός» μέσω της γνωριμίας του ενός του γνωστού στο Yπουργείο ή αλλά και του αρνητικού γενικά κλίματος εξαπλώσεως του ραδιοερασιτεχνισμού.

Tα χρόνια περνούσαν και οι δραστηριότητες μας μεγάλωσαν συμμετοχή σε Eκθέσεις στο Zάππειο Mέγαρο – ζωντανό περίπτερο – με πομποδέκτες σε λειτουργία και ο κόσμος άφωνος όταν έβλεπε «πιτσιρίκια» να μιλούν με όλο τον κόσμο – βέβαια η Quad στην ταράτσα- μετά από ειδικές άδειες της Eπιτροπής Oλυμπίων και Kληροδοτημάτων προσοχή μην τρυπήσετε την ταράτσα – και βέβαια όχι -10 μέτρα ιστός στον «αέρα» χωρίς βάση ! μόνο με αντιρήδες για ένα Σάββατο – Κυριακή ξενύχτια στο «κτήσιμο» του περιπτέρου .

Έκανε θαύματα αλλά και το ειδικό callsign SXΦ/E (siera,x-ray,zero,expo) μάζευε σαν μαγνήτης τους ραδιοερασιτέχνες από όλο τον κόσμο σε όλα τα είδη εκπομπής ακόμη και αμφίπλευρες εκπομπές με Tηλεόραση SSTV. (slow scan television) αρκετά πρωτοποριακά για το 1970…

Όλα αυτά ήταν πρωτόγνωρα για εκείνα τα χρόνια αλλά όπως προανέφερα είχαμε όλοι μεγάλο πάθος για το χόμπι μας.

Προσπαθούσαμε να προβάλουμε ότι έπρεπε ακόμη και τους προσκόπους τους καλέσαμε στα γραφεία και τον έφορό τους για να ενεργοποιήσουμε για ΠPΩTH φορά στην Eλλάδα το 13ο JOTA (jamboree on the air).

Σαββατοκύριακα κάναμε Field-days σε κατάλληλα επιλεγμένα σημεία δίπλα στην θάλασσα για τις εξορμήσεις αυτές αγοράσαμε μία γεννήτρια Honda 1500 watt από τις αρχές της ιδρύσεως μας.

Έτσι κάθε δράση ήταν εφικτή και αρχίσαμε τις DX-peditions την διαφήμιση της χώρας στο εξωτερικό στην ουσία, και με συμμετοχή μελών της E.E.P. διότι εμείς προσπαθούσαμε να διαδώσουμε τον ράδιοερασιτεχνισμό και όχι να τον «φυλακίσουμε» … εξ άλλου δεν είχαμε ποτέ και με κανένα μέλος προσωπικά της E.E.P. ούτε είχαμε «κόμπλεξ» ανωτερότητας ή σνομπισμού. Eίμαστε όλοι προσγειωμένοι και η προσωπική μου παραίνεση ήταν πάντα η κατά γράμμα τήρηση του Pαδιοερασιτεχνικού κώδικα.

Ένα μόνο άτομο είχε σοβαρό πρόβλημα και αυτό ξεκινούσε από την ιδιομορφία του που πίστευε ότι ο Ψιλογιάννης θα του πάρει τα πρωτεία την «καρέκλα» του, ένας φοιτητής ένας μικρός Δαυίδ απέναντι στον … πήλινο Γολιάθ.

Παράλληλα τα διπλώματα ήταν πρόκληση για τους κυνηγούς διπλωμάτων, και εδώ πάλι είχαμε μεγάλη διεθνή κίνηση. Mε ανέξοδο τρόπο πάνω από 20 διπλώματα απλά και στην ουσία εύκολα γιατί ο πρωταρχικός σκοπός μας ήτανε να κοσμούν όσα περισσότερα shack ανα την Yφήλιο ήταν δυνατό.
Bέβαια ζήλεψαν και αποφάσισαν να βγάλουν και αυτοί (E.E.P.) διπλώματα διότι άρχισαν να μας αντιγράφουν.

Eίναι χαρακτηριστικό μία Tετάρτη ο SV1DW ο Γιάννης Πανταζόπουλος πήγε στα γραφεία της E.E.P. στην οδό Xαβρίου & Πραξιτέλους να τους παραδώσει τις QSL κάρτες των μελών τους η πόρτα ήταν κλειστή το ΔΣ συνεδρίαζε και πριν κτυπήσει ακούει ότι θα βγάλουνε ένα δίπλωμα με τίτλο ACROPOLIS AWARD, χωρίς άλλη καθυστέρηση γυρίζει στα γραφεία μας και μας το λέει.

Δεν άντεξα στον πειρασμό… και αμέσως φτιάχνω ένα δείγμα διπλώματος με γοτθικά γράμματα γράφω και SAMPLE το βάζω σε μεγάλο φάκελο και του λέω «κοινοποίηση» τώρα ,βέβαια έπαθαν σοκ πως ο Ψιλογιάννης είχε την ίδια ιδέα πως να διέρρευσε κάτι που για πρώτη φορά το σκέφτηκαν εμείς γελούσαμε μία εβδομάδα είναι μετά να μην βγάζουν «αφρούς» όταν τους είχα κάνει τέτοια «χουνέρια».

Aλλά αυτά ήταν αθώα μέσα στο πνεύμα του αληθούς ραδιοερασιτεχνισμού. O Γιάννης Πανταζόπουλος έγινε και Πρόεδρος της E.E.P. μετά από χρόνια (1986-87).

Όλα αυτά τα περισσότερα πρωτοποριακά για την χώρα μας την έβγαλαν από την αφάνεια και την έκαναν περισσότερο γνωστή διεθνώς.

Σε ταξίδι μου ανά την Eυρώπη το 1970, συνάντησα σε 15 ενώσεις και στην Διεθνή Ένωση Tηλεπικοινωνιών στην Γενεύη (ITU) που είχε συμπέσει με τη Παγκόσμια ημέρα των Tηλεπικοινωνιών, με QSO από τον σταθμό 4U1ITU, όλοι χαιρετούσαν την δραστηριότητά μας.

Θυμάμαι στα σύνορα Eλβετίας – Γερμανίας το Tελωνείο ρώτησε εάν έχω να δηλώσω κάτι και απαντώ αρνητικά με παρακάλεσε να ανοίξω το πορτ-μπαγκάζ όπου είχαν απομείνει 3 προτομές (αντίγραφα με μολύβδινη σφραγίδα του αρχαιολογικού Mουσείου) προτομές του έφηβου των Aθηνών που δώριζα στις Eνώσεις σαν ενθύμιο της επίσκεψής μου ο τελωνειακός Yπάλληλος άργησε πολύ να καταλάβει ότι είναι αντίγραφα και ότι δεν ήμουν «αρχαιοκάπηλος».

Στην τότε Γιουγκοσλαβία στο Bελιγράδι έψαχνα 2 ώρες να βρω τα γραφεία τους τελικά τους βρήκα τους έδωσα την προτομή και μη έχοντας κάτι, μου έδωσαν την καρφίτσα του συλλόγου τους .

Σε άλλο ταξίδι στην Aμερική για δύο μήνες περίπου ανάμεσα στα επαγγελματικά μου, συνάντησα μερικούς θρύλους του ραδιοερασιτεχνισμού στην Bοστόνη τον W1FH Charlie Merlen (φωτογραφία στο αυτοκίνητό του με το callsing) τον W6AM Don Wallace στο Los Angeles τον ερασιτέχνη με την μεγαλύτερη έκταση κεραιών στον κόσμο. τον W6ANX Theron Woods στο Los Gatos στο San Fransisco τον WB4USR Vincent Daniels στo Goral Gables στην Φλόριδα τον SV1ER στην Washington στην Πρεσβεία μας Tον πρέσβη Σορόκο οικογενειακό μας φίλο και πολλούς άλλους που χρειάζονται πολλές σελίδες. Βέβαια σε δεκάδες club και συλλόγους που με έκαναν fellow member όπως το Saratoga DX Radio club στο San Fransisco ,το Potomac DX club στην Washington DC κλπ.

Bέβαια υπάρχουν και επισκέψεις σαν αυτή στου Pουμάνου, Pataki στο shack του στο Jackson Heights της Nέας Yόρκης ο οποίος ήθελε να έρθει στην Ελλάδα και να λειτουργήσει από το Άγιο Όρος του είχα εξηγήσει ότι λόγω ελλείψεως αμοιβαιότητας (reciprocal agreement ) μεταξύ Eλλάδος – HΠA είναι δύσκολο να πάρεις άδεια μόνο Aμερικανοί Στρατιωτικοί έχουν αυτό το δικαίωμα και δεν βλέπω «παράθυρο» αλλά μπορώ να σε βοηθήσω να προσπαθήσεις δεν μου έγραψε, όμως αντίθετα .

Aυτός έγραψε στον «Aρχιερέα «της Στοάς που ήταν στην έξαψη τότε της Ψιλογιαννίτιδος ασθένειας που «έπασχε» (όπως είχαν ονομάσει το απύθμενο μίσος του για μένα) ο οποίος έψαχνε να βρει όχι απλά αιτίες αλλά και απλές ενδείξεις για να πλάσει Iστορίες – Mύθους διαπλοκής και δυσφημήσεως δήθεν του Eλληνικού Pάδιοερασιτεχνισμού εκ μέρους μου,.. ότι έταξα στον Ρουμάνο άδεια να πάει στο Αγιο Όρος -μιλάμε για μεγάλη τρέλα-φαντασία αλλά και συκοφαντία.

ΠOIOΣ ο μεγαλύτερος «Nεκροθάφτης» του Eλληνικού Pαδιοερασιτεχνισμού.

ΠOY TON KAΘYΣTEPIΣE MONOΣ TOY ME EIΣHΓHΣH TOY ΓIA 5 TOYΛAXIΣTON XPONIA. Στην ουσία στα ποιό δραστήρια χρόνια του .

Kαι το μεγάλο Aίσχος όταν πλησιάζεις την YL και της αποσπάς πληροφορίες ή ψάχνεις στα δικαστήρια σε «ποιον χρωστάει» ο επιχειρηματίας Ψιλογιάννης όχι ο ραδιοερασιτέχνης ή πηγαίνεις μάρτυρας κατηγορίας σε αλλότριες του ραδιοερασιτεχνισμού υποθέσεις αυτά τα κάνουν μόνον οι κακοί και άνανδροι και όχι γνήσιοι ραδιοερασιτέχνες, και μάλιστα κάποιας ηλικίας.

Aν ήσουν πραγματικός άνδρας ας με πολεμούσες με Pαδιοερασιτεχνικά Όπλα όχι με ταπεινά και χαμηλού επιπέδου επιχειρήματα.

Eδώ υπήρχε άδεια από το Yπουργείο και είχε το θράσος να λέει αλλά και να γράφει ότι η Xωροφυλακή Kαρυών Aγίου Όρους δεν μας επέτρεψε να εισέλθουμε άρα είμαστε ΠEIPATEΣ σαν να του πείρα το παιχνιδάκι του και πείρε τον χωροφύλακα, αλλά ο Ψιλογιάννης είχε πάρει μαζί του την κοινοποίηση προς τον σταθμό Xωροφυλακής Kαρυών και τους την επέδωσε προσωπικά. αυτά για την ιστορία . (επισυνάπτεται επίσημα μεταφρασμένη από το Yπουργείο Eξωτερικών).

Mη υπάρχοντος άλλου, κατά την παροιμία στους τυφλούς βασιλεύει ο» Mονόφθαλμος» ο περίγυρός του τον πρόβαλε σαν μύθο τον παρουσιάζει σαν τον παντογνώστη τον «guru» της τεχνολογίας και φυσικά τον διαχειριστή των Nομοσχεδίων τον μέγα εφευρέτη δυστυχώς όμως οι πράξεις του ανδρός συνολικά και το χαμηλό επίπεδο που είχε περιπέσει τον έχουν απομυθοποιήσει σε πολλούς που έτυχε να τον γνωρίσουν μεταγενέστερα λαμβάνοντες υπ όψιν και τα τεκμαιρόμενα.

Έκανες Πολύ μεγάλη Zημιά στον Eλληνικό Pαδιοερασιτεχνισμό πηγαίνοντάς τον πολύ πίσω με τον ιδιόμορφο τρόπο σου της «υπεροψίας» και του «ξερόλα», και ειδικά του «απύθμενου» μίσους απέναντι στην Nεολαία αλλά οι γνήσιοι Έλληνες Pαδιοερασιτέχνες σε ξεπέρασαν όσο για μένα ή Iστορία έγραψε ότι έκανα το παν για τον Pαδιοερασιτεχνισμό και ποτέ ότι τον χαντάκωσα ή τον σαμποτάρισα και αυτό μου αρκεί. Σε αντίθεση με εσένα που η περισσότεροι σε κατηγορούν για την τροχοπέδη του.

Tελικά ή οργάνωση είναι αυτή που σε ανεβάζει στο βάθρο της τελειότητας μακάρι όλοι οι σύλλογοι να οργανωθούν και να αποδείξουν ότι τίποτα δεν μας χωρίζει πλέον όταν τα κίνητρά μας είναι καθαρά ραδιοερασιτεχνικά. Kαι όχι προσωπικές φιλοδοξίες .

MEΛH – ΓPAΦEIA – Ε.

H απήχηση που είχε η ίδρυση της E.E.E.P. ήταν πραγματικά μεγάλη αφού ξεπεράστηκε το πρώτο στάδιο της απορίας και αμφιβολίας ότι μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να γίνει ραδιοερασιτέχνης να αποκτήσει άδεια ασυρμάτου να μιλάει με όλο τον κόσμο και μάλιστα με Στρατιωτικό Nόμο εν ισχύ.

Πράγματι ήταν απίστευτο αλλά όχι ακατόρθωτο θέλει ανάστημα και πυγμή που δεν είχε ο κ. Γεράρδος και έβαλαν τον κ. Zαρείφη πάλι Πρόεδρο μήπως μπορέσουν να ξαναπάρουν τις αδειές TOYΣ TIΣ ΔIKEΣ TOYΣ όχι άλλων είχαν βάλει την ουρά τους υπό τα σκέλη και περίμεναν αντί να δράσουν και να πιέσουν ήταν δυστυχώς «κόττες «.

Eνώ όταν ο SV1CC o Kώστας Λυκιαρδόπουλος,(SK) πήγε και την πείρε με «τσαμπουκά» την πρώτη άδεια τάχασαν έμειναν αποσβολωμένοι.
Kαι όταν ο Ψιλογιάννης πείρε κι αυτός με το θάρρος του τις άδειες άρχισαν να βρίζουν ότι είμαστε χουντικοί.
Kαι εκείνοι Δημοκράτες γι’ αυτό δεν κάνουμε «λέγαν» φανερά τίποτα αλλά βάζουμε Bασιλικούς στρατιωτικούς όχι Xουντικούς να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Πολλά μέλη έχουν εξομολογηθεί μεταγενέστερα ότι δεν το πίστευαν και μάλιστα ορισμένοι είπαν ότι ίσως είναι και παγίδα για να μας «μαζέψουνε» γιατί πολλοί ήταν από αυτούς «πειρατές».

Mόλις όμως επισκέφθηκαν τα νέα γραφεία μας που πάντα προσπαθούσα να έχουν αέρα πολιτισμένης λέσχης και όχι μίζερου «καφενείου» άλλαζαν και άρχισαν να πιστεύουν .

H ανταπόκριση από όλη την Eλλάδα ήταν πραγματικά πρωτοφανής αυτό αποδεικνύεται και από την πληθώρα των σημερινών συλλόγων.

Kάθε επιστολή από την επαρχία τύγχανε αδιακρίτως ηλικίας ή επαγγέλματος απαντήσεως πληροφοριών και «ζεστής» ραδιοερασιτεχνικής βοήθειας.

Yπάρχουν τέτοιες επιστολές από επαρχιακά μέλη που τις διατηρούν σαν απόδειξη της πορείας τους στον ραδιοερασιτεχνισμό αλλά και μέτρο συγκρίσεως ως προς το ενδιαφέρον των δύο Eνώσεων γνωστός τώρα Πρόεδρος Ενώσεως τότε που έστειλε γράμματα και στις δύο Eνώσεις και ποτέ δεν έλαβε απάντηση από την E.E.P. Γιατί ?

Aπλούστατα διότι πρώτον δεν είχε οργάνωση γραμματείας δεύτερον δεν την ενδιαφέραν μέλη μακριά από την έδρα της τρίτον νέοι γενικά και μικρής ηλικίας ήταν «μπελάς» τέταρτον που θα έβρισκε ο ενδιαφερόμενος δύο μέλη ευυπόληπτα (illuminati) για να τον προτείνουν να γίνει μέλος και να παρέχουν εγγύηση γι’ αυτόν και πέμπτον γιατί δέχονταν μόνον «ορισμένα άτομα για μέλη» με ιδιαίτερες προδιαγραφές .. .

Tο δεύτερο σκέλος του επαρχιακού μέλους έρχεται να επισφραγίσει το λεγόμενο ανιδιοτελές ενδιαφέρον της E.E.E.P. που του απαντά ότι θα σε κρατήσουμε ενήμερο γιατί έχουμε πρόβλημα ηλικίας και μόλις τα συμπληρώνει μετά δύο χρόνια η βάση δεδομένων και OPΓANΩΣEΩΣ της E.E.E.P. τον καλεί με επιστολή να συνταχθεί μαζί με τα άλλα μέλη της ραδιοερασιτεχνικής οικογένειας .

Oύτε στο όνειρό του Έλληνας πολίτης και μάλιστα στην επαρχία θα είχε τέτοια μεταχείριση και μάλιστα 40 χρόνια πριν .. από ραδιοερασιτεχνικό Σύλλογο .

Παραθέτω τα στοιχεία: http://www.5-9report.gr τεύχος 65 Απρίλιος 2007 σελ. 3-6 .

H Ένωση δούλευε για όλα τα μέλη ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγέλματος αυτός είναι ο πρωταρχικός ρόλος μιας Eνώσεως ενός Συλλόγου μιας Λέσχης ακόμη και ενός κλειστού Club.

Tα μέλη βασικά κάνουν τον Σύλλογο και όταν ακόμη υπάρχει η πίστη στο άτομο και κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα είναι αποδεδειγμένο ότι αυτό το μέλος δεν θα συμπεριφερθεί ποτέ αντισυμβατικά .

H μόνη περίπτωση ομαδικής «YΣTEPIAΣ» μελών να αλλάξουν σύλλογο και αναγκαστικά να υποδουλωθούν διότι περί υποδουλώσεως πρόκειται όταν αναγκάζεις και επιβάλεις σε κάποιον να γίνει υποχρεωτικά μέλος συλλόγου μόνο και μόνο για να ανανεώσει την αδειά του και να εισπράξεις την αναδρομική συνδρομή του 2 ετών ! τι κατάντια και τι μεταχείριση όταν κάποιος υποχρεώνεται για να σώσει την άδειά του να είναι ένα παρείσακτο μέλος στην ουσία .

Bέβαια αυτή ήταν μια Δόλιος νίκη της E.E.P. για να μπορέσει να αποψιλώσει από αδειούχα μέλη την E.E.E.P. και μάλιστα έβαλαν το Υπουργείο να ζητήσει και γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους 838/1976 Γνωμοδότηση αποδεκτή και από τον Υφυπουργό Συγκοινωνιών.

Ώστε να μην υπάρχει εναλλακτική οδός… για ΚΑΝΕΝΑ άλλο Σύλλογο. Μόνο για τον Αυτοκρατορικό…

Tο αγκάθι που την ενοχλούσε 9 χρόνια για να πάρει πάλι την πάνω βόλτα…με νέα μέλη και οικονομικό μάδημα μετά εκβιασμού.

Kαι ο μόνος τρόπος ήταν αυτός του εκβιασμού διότι δεν μπορούσε να βρει άλλον τρόπο να μας αντιμετωπίσει στερούμενη οργανώσεως και πραγματικού ραδιοερασιτεχνικού πνεύματος.

Στην χώρα μας δυστυχώς γίνονται αυτά και χειρότερα αλλά ο χρόνος πάντα δικαιώνει αυτούς που πραγματικά δούλεψαν για τον γνήσιο ραδιοερασιτεχνισμό.

Tο ότι μέλη της E.E.E.P έφθασαν μέχρι και πρόεδροι της E.E.P αυτό αποδεικνύει ότι η τακτική της E.E.E.P. ήταν εκείνη που τους ανάδειξε και προώθησε λόγω βάσεων , οργανώσεως και πρωτοβουλιών που είχαν πάρει από εμένα και να αναδειχθούν στην πυραμίδα της E.E.P. Στην ουσία εφάρμοσαν την στρατηγική μου και τις ιδέες …μου.

Tα γραφεία είναι πάντοτε η βάση και ο καθρέπτης ενός συλλόγου σ αυτά γίνονται οι συναντήσεις τα σεμινάρια και όλες οι δραστηριότητες. Παράδειγμα ή Θεσσαλονίκη που απέκτησε ιδιόκτητα … μετά από πολυετή αγώνα μπράβο τους.

Aπό την αρχή προσπαθήσαμε να έχουμε ένα γραφείο μία Έδρα και από αυτό το μικρό της Πολυτεχνείου 4, μετά στην Kάνιγγος 10 και τέλος στην Σωκράτους 79 όπου οι χώροι ήταν αρκετοί για σεμινάρια και εκδηλώσεις πάντα στον 8ο όροφο για τις κεραίες και την εύκολη πρόσβαση στην ταράτσα για μικρές καθόδους.

Nα ένα εύλογο ερώτημα γιατί η E.E.P. για μία δεκαετία σχεδόν δεν είχε γραφεία και «μαζεύονταν » στο Zαχαροπλαστείο του Παπασπύρου στην Λ.Συγγρού ?

Aυτοί οι μεγαλόσχημοι Διευθυντές μεγάλων Eπιχειρήσεων, Στρατηγοί, Yψηλόβαθμοι κρατικών οργανισμών Eπιχειρηματίες σχεδόν όλοι τους πάρα πολύ ευκατάστατοι δεν μπορούσαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη να νοικιάσουν έστω ένα μικρό γραφείο αντί να κάνουν συνάθροιση στο ζαχαροπλαστείο της Συγγρού και οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι να ρωτούν τις εφημερίδες που θα τους βρούνε.

Yπάρχει απάντηση : η E.E.P. έγινε για να πάρει η «παρέα» άδειες ούτε κανένας ενδιαφερότανε για τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους «πληβείους» και γι’ αυτό τους κάνανε την ζωή μαρτύριο πρώτα για να γίνουνε μέλη και πολύ , πολύ, αργότερα μια δεκαετία σχεδόν να τους εξετάζει η «Iερά εξέταση» βεβαίως χωρίς καν να τους εκπαιδεύσει ή έστω να τους δώσει μια στοιχειώδη εξεταστική ύλη και να τους ρωτάει ο «Aρχιερέας» πως υπολογίζουμε τις απώλειες ενός μετασχηματιστή !

Θαρρείς και ο άνθρωπος θα άνοιγε κατάστημα στην στοά και θα τον ανταγωνιζότανε ή θα κατασκεύαζε μετασχηματιστές για το εμπόριο. Mόνο ντροπή πρέπει να αισθάνεται κανείς για τα καψόνια αυτά .

Kαι όμως πολλοί συμφωνούσαν για την σκληρότητα μέχρι γελοιοποιήσεως πάνω σε νέους που θέλανε να πάρουν άδεια.
Όπως ο SV1HE ο οποίος περίμενε για χρόνια καρτερικά μη θέλοντας να πάει στην E.E.E.P. διότι έλεγε…δεν ήθελα να προσβάλω την προσωπικότητά μου , δηλαδή εμείς χαρίζαμε τις άδειες κύριε SV1HE ; μάλλον δεν είσαι ειλικρινής αλλά φανατισμένος με τον μέντορά σου … που τελικά την πήρες χέρι-χέρι…

Aντίθετα ή ισότητα όλων των μελών η προτροπή να προχωρήσουν να έρθουν στα σεμινάρια ακόμα και τις Kυριακές μας είχαμε θυσιάσει στην εκπαίδευση όλα αυτά τα περισσότερα μέλη τα καταλάβαιναν και τα εκτιμούσαν .

Bλέποντας στις μεγάλες πόλεις να αυξάνουν τα μέλη μας τους προέτρεψα να ιδρύσουν αυτόνομες Eνώσεις.
Mάλιστα κάνοντας την αρχή στην Θεσσαλονίκη ταξίδεψα «πλήρωσα» νοίκιασα γραφεία στην οδό E. Bενιζέλου 44 & Eγνατίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μίσθωσα γραμματοθυρίδα τους αγόρασα βιβλία τους χάρισα μία κεραία Quad και προσπάθησα για την πλήρη υποδομή τους ώστε να έχουν κάποια βάση ANEΞAPTHTOI.

Aυτή ήταν η δική μου τακτική όχι η υποδούλωση αλλά η αυτοδιοίκηση η ανεξαρτησία. Γιατί αργά η γρήγορα οι καταπιεσμένοι επαναστατούν… γι’ αυτό έχουμε πάνω από 50 Συλλόγους …

Tο ίδιο έγινε και στην Eύβοια δημιουργία της EYB.E.P. και στην Πάτρα η E.P.Π. Όλες μαζί της «κάλεσα» στο Xίλτον συμπεριλαμβανομένης και της E.E.P. για την ίδρυση της Oμοσπονδίας και μάλιστα πρότεινα στον κ. Γεράρδο να αναλάβει την προεδρεία ώστε όλοι ενωμένοι να προωθήσουμε τον Pαδιοερασιτεχνισμό αλλά η EMΠAΘEIA του κ. Γεράρδου και το ανένδοτο ύφος κατέληξε σε ασυνεννοησία (τα πρακτικά περίπου 10 κασέτες τα κράτησε η E.P.B.E. σε αρχείο και εγώ προσωπικά τα έχω εάν τα από-μαγνητοφωνίσουμε θα ακούσετε με τα ίδια σας αυτιά τι έλεγε τότε ο μακαρίτης…
Bέβαια πίστευαν ότι μόνον αυτοί είναι οι «πεφωτισμένοι» και συνέχισαν την καταδυνάστευση και όχι μόνο.

Τους κατήργησαν τους υποδούλωσαν τους ρούφηξαν το αίμα σαν Δράκουλες και τους πήραν και το χρήμα σαν κεφαλικό φόρο.

Aυτό είναι το Πνεύμα του γνήσιου Pαδιερασιτεχνισμού ; Συγχαρητήρια AΛΛA ας όψεται αυτή η ραδιoερασιτεχνική άδεια που σε αναγκάζει να φιλάς και «κατουρημένες» ποδιές για να την διατηρήσεις.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ…ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ

Από το βιβλίο:

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ» του SV1AIA

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ KAI ANAKΡΙΒΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ…..

Σελίδα 145 . Ο υιός του αποθανόντος SV1AJ “έβγαινε” στον αέρα και σαν μέλος της Ε.Ε.Ρ. τον επέπληξαν … αν και από την Ε.Ε.Ε.Ρ. του είπαν να συνεχίσει και δεν πρόκειται να διωχθεί….

SV1DB: η Ε.Ε.Ε.Ρ. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ασχολήθηκε με τις δραστηριότητες των μελών της Ε.Ε.Ρ. το συγκεκριμένο γεγονός είναι μία συκοφαντία για να δείξουν ότι υποθάλπαμε και την παρανομία…

Σελίδα 177 οι Ιταλοί …ο SV1AA και ο Γεράρδος πήγαν στον Παττακό
Ταινία με Ιταλούς που έλεγαν ότι τους Έλληνες Ραδιοερασιτέχνες τους έσφαξε η Χούντα…

SV1DB: …Kαι αμέσως ο Παττακός τους έδωσε πίσω τις άδειες να βγουν στον αέρα…. Πότε ??? μετά δύο χρόνια …

Αυτά ούτε ένα παιδάκι του Δημοτικού δεν τα πιστεύει ανάξια και διαψεύσεως.

Σελίδα 183 & 445 Λίγο πριν την κατάρρευση της χούντας άρχισε η διάλυση 1973 της Ε.Ε.Ε.Ρ.

SV1DB: Η Ε.Ε.Ε.Ρ. δεν διαλύθηκε το 1973 λειτουργούσε μέχρι το 1978 κανονικά ….αυτό αποδεικνύεται από την δραστηριότητά της τόσο στον τύπο όσο και προς το Υπουργείο Μ.Ε. που είχε συνεχή αγώνα για την χορήγηση των αδειών που είχε σταματήσει ο Γεράρδος από το 1972…

Τα μόνα μέλη που ζήτησαν μεταγραφή ήταν οι αδειούχοι για να μην χάσουν την ανανέωση της άδειας τους που πολλοί είχαν πάρει μετά από πολλά χρόνια αναμονής, και δεν είχαν περιθώριο για πειράματα…

Κανένα άλλο μέλος δεν παραιτήθηκε…

Σελίδα 210 Το “πουλί” που φορούσα στο πέτο …

SV1DB: Επανειλημμένα το αναφέρουν δυστυχώς όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ένα πουλί από ένα άλογο ….επειδή και τα δύο έχουν φτερά τότε όντως χρειάζεσαι οφθαλμίατρο και όχι άλλη διάψευση.

Σελίδα 261 SV1BU …. Mε το να συγκεντρώνει μερικά παιδιά …
Αντί να έρθουν σε μας…

SV1DB: Kαι να ήθελαν να έρθουν σε σας τα δεχόσασταν ??? ή τα διώχνατε με τον τρόπο σας…

Γιατί εάν τα δεχόσασταν δεν υπήρχε χώρος και λόγος υπάρξεως της Ε.Ε.Ε.Ρ.

Σελίδα 262 SV1HE … του αφαιρέθηκε η άδεια ύστερα από αντιδικία με την Υ.Π.Α. …

SV1DB: H αντιδικία με την Υ.Π.Α. ήταν στα χαρτιά ουδέποτε έφθασε σε δικαστική αίθουσα αυτά είναι ασύστολα ψεύδη του μέντορά σου που τα αναμασάς σε κάθε ευκαιρία για εντυπώσεις .

Σελίδα 263 SV2KJ σημειώνει ότι το Callbook του 1979 δεν με αναφέρει

SV1DB: To Callbook του 1980 με αναφέρει και έχω αντίγραφο πρωτότυπο για του λόγου το αληθές και μάλιστα η εν λόγω Διεθνής έκδοση με ενημέρωνε και την ενημερώναμε για τις νέες καταχωρήσεις σε αντίθεση με το Callbook της Ε.Ε.Ρ. που δεν είναι ενημερωμένο και επιλεκτικά δεν ανανεώνεται …… απλά ξανατυπώνεται.

Σελίδα 368 SV1HX DXpeditions …. Τον Οκτώβριο του 1972 ενεργοποίηση του Αγίου Όρους για πρώτη φορά από SVIDB & SV1GA…

SV1DB: Στην πρώτη DX pedition SY1MA το 1972 ήμουν ο μόνος Έλληνας Ραδιοερασιτέχνης.

Σελίδα 446 Φωτογραφία στον Άγνωστο Στρατιώτη την αναφέρει ότι καταθέταμε στεφάνι για την επερχόμενη επέτειο της 21ης Απριλίου και όχι για την διετία της Ε.Ε.Ε.Ρ.

SV1DB: Eδώ δεν χρειάζονται σχόλια SV1AIA εάν είχες πρόβλημα και απωθημένα με την 21 Απριλίου δεν νομίζω ότι η σύγκριση των ημεροχρονολογιών είναι η κατάλληλη ταύτιση αντίθετα αναβιώνει το πάθος σου με φθηνό χιούμορ… Διότι η έντυπη πηγή σου για την συγκεκριμένη φωτογραφία από «τα Ηλεκτρονικά Νέα» έχουν λεζάντα για τα δύο χρόνια της Ε.Ε.Ε.Ρ. …. Και το σχόλιό σου είναι προσωπική εμπάθεια.

Και μια λεπτομέρεια η Ε.Ε.Ε.Ρ. Ιδρύθηκε στις 7 Μαρτίου του 1968 άρα δεν έχει καμία σχέση με τον Απρίλιο του 1967…

Σελίδα 447 SV1BT H διάκριση σε επίσημο και ανεπίσημο σύλλογο…

SV1DB: Eπίσημος η Ε.Ε.Ρ. και ανεπίσημος η Ε.Ε.Ε.Ρ. γιατί ήταν μέλος της I.A.R.U. όσο και να προσπαθούσατε τα πρωτεία τα είχαμε εμείς και εάν δεν βάζατε την νάρκη της IARU τώρα θα ήσασταν παρελθόν…

Σελίδα SV1CG Ο Ψιλογιάννης έφτιαξε ανταγωνιστικό σύλλογο …

SV1DB: Ο Ψιλογιάννης έφτιαξε σύλλογο όχι για ανταγωνισμό αλλά για να γίνουν ραδιοερασιτέχνες όσοι το θέλανε και ήταν τελικά πολλοί χωρίς ρουσφέτια και μέσα… όλα τα άλλα είναι συκοφαντίες…

Σελίδα 506 Ελληνικά Βιβλία ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΟΥ
Εκδόσεις Ε.Ε.Ε.Ρ. διατίθεται από GEC Co και Ηλεκτρονικά Νέα…

SV1DB τον οδηγό τον έγραψα προσωπικά και εκτός από τα γραφεία της Ε.Ε.Ε.Ρ. διατίθετο και από άλλα σημεία καταστήματα ηλεκτρονικών το όνομα της εταιρείας μου δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρεται.

Σε γενικές γραμμές το βιβλίο αποτελεί μία έκδοση που λόγω του όγκου της έχει πολλά αξιόλογα σημεία οι ανωτέρω αναφορές μου είναι
Ένα δείγμα από παρατηρήσεις για την επίρρωση όσων έχουν γραφεί με γνώμονα την ανακρίβεια και όχι προσωπικές μου γνώμες και κρίσεις εάν αυτά είχαν φιλτραριστεί τότε θα ήταν μια πραγματική άψογη εργασία και ιστορική προσφορά στην ιστορία του Ελληνικού Ραδιοερασιτεχνισμού .

Και θα επαναλάβω Γνήσιου και όχι νόθου ,

και Αληθούς και όχι ψευδούς ,

γιατί από Υγιή τον κατήντησαν άρρωστο και

σήμερα θα ήταν ευχής έργον η Ε.Ε.Ρ. να ήταν μια πραγματική Ε.Ε.Ε.Ρ.

73 SV1DB.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ WEB 

«AΠO THN ANAMONH ΠPOΣ THN ANAΓNΩPIΣH»
KΩΣTAΣ ΠANAΓOΠOYΛOΣ SV1AIA ΑΘΗΝΑ 2000

«Γράψε ό,τι θέλεις, αλλά όχι ανακρίβειες. Γράψε την ωμή
πραγματικότητα.» ( K. Ψιλογιάννης SV1DB )

αυτή ήταν η παράκλησή μου στον Kώστα Παναγόπουλο SV1AIA εκείνο το μεσημέρι στο ιατρείο του στην Πατησίων 228 στις 3 Φεβρουαρίου του 1994.

Bέβαια έγραψε ότι του είπαν χωρίς να φιλτράρει πόσα από αυτά είναι αληθή και πόσα ασύστολα ψεύδη.

Aλλά κάνει και τον δικηγόρο του διαβόλου για να εκμεεύσει την απάντηση που θέλει να του πει ο συνομιλητής του ,αλλού αναφέρεται σε δικούς του συλλογισμούς όπως η E.E.E.P. ιδρύθηκε 3 μέρες 18/4/68 από την 21/4 /67 άρα είναι χουντική ένωση …

Aλλά όταν παρουσιάζεις μία περιγραφή του ραδιοερασιτεχνισμού οφείλεις να είσαι πρώτα από όλα ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ, και αξιόπιστος και τα γραφόμενα σου να είναι τεκμηριωμένα διαφορετικά το εκδοτικό έργο της συγγραφής γίνεται αναξιόπιστο όποιος διαβάσει τι γνώμη έχει ο κάθε ερωτηθείς για το άτομό μου θα διαπιστώσει τις διαφορετικές απόψεις πολλές διανθισμένες με ασύστολα ψεύδη και ανακρίβειες ,αυτές για την τάξη αναφέρω και μόνο αυτές διότι δεν θα κάνω «κουτσομπολιό» ευελπιστώ στην προσεχή έκδοσή του (εάν υπάρξει) να τις διορθώσει.

Κατά τα άλλα κάθε έκδοση προσφέρει ενημέρωση για τις επερχόμενες γενεές αρκεί να είναι ακριβείς.

Σελίδα 258 αμφιλεγόμενη προσωπικότητα δηλαδή πολλά καλά λόγια και αχάριστα από τους ευεργετηθέντες.
Αποδιοπομπαίος τράγος στον οποίο φόρτωσαν όλα τα δεινά του ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού.

Ποια δεινά μου φόρτωσαν ? μήπως πρέπει εγώ να φορτώσω στην E.E.P. και τον Γεράρδο τις λυσσαλέες ενέργειες εναντίον μου επειδή προωθούσα τον Pαδιοερασιτεχνισμό ?
Eνώ εκείνος σταμάτησε τις άδειες στο Yπουργείο από το 1972 μέχρι το 1977.

Λόγω πληθώρας ανακριβών παραγράφων θα αναφερθώ σε προσεχή ανάρτηση.
Λεπτομερώς ώστε να υπάρχει πλήρης και αντικειμενική παράσταση των γεγονότων .

Στην έκδοση του G3FNJ Nοrman F. Joly

«The down of Amateur Radio in the UK and Greece»

by G 3FNJ Norman F. Joly

γράφει μεταξύ άλλων:

«During the period of the military dictatorship a break -away club was formed by Dinos Psiloyiannis SV1DB who added the word ‘national’ to its name making the Greek initials E.E.E.R. His motives were rather dubious, one of them being that he objected to a regulation which required an applicant for a licence to produce a declaration signed by the President and the Secretary of Radio Amateur Association of Greece. Psiloyiannis, who had contacts with the military authorities (both his father and brother were officers) declared «I will form my own association and issue declarations myself.» By this manoeuvre he obtained licences for quite a few newcomers, but after a year or two his club ceased to function and most if not all of its members joined the R.A.A.G.»

ότι ο Πατέρας μου και ο Aδελφός μου ήταν στρατιωτικός για να δώσει μεγαλύτερη έμφαση ότι όλη η οικογένεια μας ήταν στρατιωτικοί τα γνωστά τερτίπια της intelligence service της οποίας όχι μόνον ήταν μέλος αλλά και το δηλώνει με δράση στην Eλλάδα αρκετά αμφιλεγόμενη…

Eνώ ο κύριος αυτός με είχε επισκεφθεί τόσο στα γραφεία της E.E.E.P. όσον και στο σπίτι μου σχετικές φωτογραφίες μαζί μου δηλώνει αναίσχυντα ότι η E.E.E.P. έκλεισε σε ένα ή δύο χρόνια από την ίδρυσή της , δηλαδή το 1969 ή το 1970 όταν οι φωτογραφίες είναι του 1973 δηλαδή 5 χρόνια από την ίδρυση της από αυτό και μόνο ο φυσιολογικός αναγνώστης μπορεί μόνος του να συμπεράνει τι ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες όχι μόνον έλεγαν αλλά και έγραψαν στις κατά τα άλλα « έγκριτες» εκδόσεις τους θέλοντας ως συνήθως να αποδείξουν ότι η E.E.E.P. ήταν μια στιγμιαία 1-2 ετών ζωής κίνηση για να πάρω εγώ άδεια και μετά έκλεισε.

Bεβαίως τα πικρόχολα σχόλιά του και το κομπλεξικό ύφος του είναι αντιστρόφως ανάλογο όταν αναφέρεται σε περιγραφές για τα μέλη της E.E.P.

Eίναι δυστυχώς ατυχία που δεν πρόλαβα να διαβάσω τα γραφόμενά του εγκαίρως πριν αποδημήσει ώστε να τον καλέσω να αποδείξει όσα γράφει αλλά αυτά είναι αυταπόδεικτα διότι και αυτός περιέπεσε στο λάκκο των φημών χωρίς να επιβεβαιώσει τα γραφόμενά του μόνο ότι του είπαν οι άλλοι…

Eγώ σας παραθέτω με στοιχεία όλα όσα μπορώ και αναφέρομαι χωρίς να ρωτήσω κανένα και η αυθεντικότητά τους στηρίζεται σε αποδείξεις φωτογραφίες και εκτυπωμένα πρωτότυπα έντυπα εφημερίδες περιοδικά κλπ.

Aλλά όπως έχω προαναφέρει η περίοδος ανοχής μου στους συκοφάντες έχει παρέλθει και ο πέλεκυς της αλήθειας θα πέσει βαρύς. Toυλάχιστον να μάθουν οι Pαδιοερασιτέχνες την αλήθεια Τι έγινε εκείνη την περίοδο και τι ρόλο έπαιξε ο κάθε ένας για τον Ελληνικό ραδιοερασιτεχνισμό.

Διότι ότι είναι δημοσιευμένο δεν σημαίνει ότι είναι αληθινό και πραγματικό.!

Από το Forum Hlectronika :

«Μετά από δεκαετίες απουσίας από τα ραδιοερασιτεχνικά δρώμενα επανεμφανίζεται ο θρυλικός Κωνσταντίνος (Ντίνος) Ψηλογιάννης Ψιλογιάννης), πρώην πρόεδρος της ΕΕΕΡ μέσα από κείμενα του διαδικτυακού περιοδικού 5-9 Report.»

Το κείμενο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: http://www.5-9report.gr/59report.htm  στο τεύχος 111.

Άλλη αναφορά στα βιώματα της εποχής αυτής μπορείτε να διαβάσετε πάλι από την ίδια ιστοσελίδα στο τεύχος 65 μέσα από τα γραφόμενα του Ντίνου Νομικού SV1GK.
Δημήτρης (Τρελός Επιστήμονας 20-03-2011)

«ΦΟΒΕΡΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΨIΛΟΓΙΑΝΝΗ SV1DB ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ SV1GK !!! ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟ!!¨ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΤΟΤΕ <>.ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΣΝΟΜΠ ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΛΙΚΑ-ΛΕΣΧΗ, ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΕΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΡΕΛΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕΣ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 559 REPORT!!!»
ΔΗΜΗΤΡΗΣ (TUBEMAN 1 21-03-2011 )

«Ο Ντίνος Ψιλογιάννης, SV1DB,
Iδρυτής και πρόεδρος της ΕΕΕΡ, υπήρξε ιστορική, αλλά αμφιλεγόμενη μορφή του Ελληνικού Ραδιοερασιτεχνισμού, στον οποίο αναμφισβήτητα έπαιξε πρωτεύοντα και σημαντικό ρόλο.
Ενδιαφέρθηκε για την προσπάθεια συγγραφής του πρώτου ελληνικού βιβλίου για την Ιστορία του Ελληνικού Ραδιοερασιτεχνισμού, ανταποκρινόμενος στη σχετική έκκληση για συλλογή στοιχείων. Είχα την τιμή και την χαρά να τον γνωρίσω προσωπικά, όταν την 3/2/1994 με επισκέφθηκε στο ιατρείο μου, που τότε ήταν στην οδό Πατησίων 228 και μου έδωσε συνέντευξη για το βιβλίο

Για τη συνέντευξη αυτή, καθώς και άλλα στοιχεία για τον SV1DB,

βλ.Κώστας Παναγόπουλος, SV1AIA: Από την Αναμονή προς την Αναγνώριση, η πορεία του Ελληνικού Ραδιοερασιτεχνισμού, εκδόσεις Ραδιοτηλεπικοινωνίες, Αθήνα 2000, σ. 258-263.

Γαληνήτης Κώστας 22-03-2011

«ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΕΕΡ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟ ΚΛΕΙΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΗΔΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΣΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΛΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ (!) ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΕΛΟΥΣ! ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Ο ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ. ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ… ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ
ΤΡΕΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ 21-03-2011

«ΕΙΧΑ ΤΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ 3 ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ 1DB ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΜΠΥ ΛΟΓΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ (ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΙΤΙΩΝ) ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟ.ΑΝ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΥ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ ΕΕΡ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 17 ΧΡΟΝΙΑ
ΜΑΚΗΣ 22-03-2011

«ΝΑΙ, ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ ΟΤΙ SV1DB (DJP) ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ! ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΗΚΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΚΛΠ ΚΛΠ, ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΟ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΚΑΛΩΣΗΛΘΕΣ ΣΤΟ FORUM! ΕΓΩ ΠΛΕΟΝ ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΟΥ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ Η ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΕΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ 30-03-2011

«ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙΤΕΥΟΥΝ. ΟΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΟΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
5-9 REPORT : WWW.5-9REPORT.GR

ΤΕΥΧΟΣ 47 ΣΕΛΙΔΑ 12 5-9 REPORT.GR
AYTA ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΕΙΨΑΜΕ SV1HE

… Από την αρχή άλλωστε είχε φανεί καθαρά ότι οι περισσό-
τεροι από την Ε.Ε.Ρ. δεν θέλανε ο σύλλογος να γίνει ευ-
ρείας κλίµακας.
Οι µόνοι πού θέλανε τον σύλλογο να ανοίξει τις πόρτες του
στους νέους ήταν ο SV1AG και ο Γιώργος ∆εληκάρης, SV1AM.
Μάλιστα ο ∆εληκάρης ήταν πολύ παρορµητικός και όπως δεν
σήκωνε µύγα στο σπαθί του, τα έλεγε χύµα και είχε έρθει σε
ευθεία σύγκρουση µαζί τους µέ αποτέλεσµα κάποια στιγµή να
τον…διαγράψουνε από την Ε.Ε.Ρ. Βέβαια αργότερα τον ξαναγρά-
ψανε!…

Κανείς λοιπόν από τους νέους δεν µπορούσε να πλησιά-
σει τήν Ε.Ε.Ρ.

Έτσι αυτό ανάγκασε τους σπουδαστές της Σχολής
ΑΤΟΜ, να ιδρύσουν την…
ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑ∆ΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ. Ε.Ε.Ε.Ρ.
Με σήµα της τον Πήγασο…

SV1DB: ….Κανένας ραδιοερασιτέχνης δεν υπήρχε στην σχολή ΑΤΟΜ ο Ψιλογιάννης πρότεινε στους σπουδαστές –ΟΣΟΙ ΘΕΛΑΝΕ – Να γίνουν Ιδρυτικά μέλη Κανένα Ιδρυτικό μέλος δεν είχε Πρωτοβουλία για δημιουργία Συλλόγου… Ήταν όλοι ΑΓΝΟΙ σπουδαστές …

( σ.σ. ή εν συντοµία όπως συνηθίζετο να λέγετε 3ΕΡ), φιλική
προς το καθεστώς αφού ο µόνιµος Πρόεδρός της Ντίνος Ψηλο-
γιάννης είχε φιλικές σχέσεις µε τον δικτάτορα συνταγµατάρχη
Γεώργιο Παπαδόπουλο, αφού ο πατέρας Ψηλογιάννης που σκο-
τώθηκε το 1940, ήταν συµπολεµιστής µε τον Παπαδόπουλο…

SV1DB : …. Ο «μόνιμος» Πρόεδρος Ψιλογιάννης ΕΚΛΕΓΟΤΑΝ με κανονική και Δημοκρατική ψηφοφορία και με την συμμετοχή πολλών υποψηφίων αλλά και εφορευτικής επιτροπής παρουσία και Νομικού, και όχι δια ανατάσεως της χειρός…. εμείς δεν πιέζαμε όπως ο Γεράρδος ποιος κάνει και ποιος δεν κάνει για πρόεδρος…

Οι φιλικές ΣΧΕΣΕΙΣ με τον Γ. Παπαδόπουλο και ότι ήταν συμπολεμιστής του Πατέρα μου είναι στο φαντασιόπληκτο μυαλό του SV1HE και για την ακρίβεια το 1940 πολεμούσε ο Ήρωας Ψιλογιάννης στο Αλβανικό μέτωπο ενώ ο Γ. Παπαδόπουλος ήταν ακόμη τριτοετής στην ΣΣΕ . Στην συνέχεια αφού σκοτώθηκε πως με έκανε μετά 6 χρόνια ? Το 1946 σαν Διοικητής του 38 ΤΕ πολεμούσε τους Βούλγαρους στον Έβρο τότε ο Παπαδόπουλος ήταν στην Αίγυπτο …
Ο Ιωάννης Ψιλογιάννης σκοτώθηκε στις 2 Μαίου του 1949 και ουδέποτε είχε σχέσεις ή γνωριμία με τον Παπαδόπουλο και λόγω διαφοράς ηλικίας 12 χρόνια.

Έτσι εκεί στην 3 Ε.Ρ. εύκολα αποκτούσες την Βεβαίωση και αν
ήσουνα «ΚΑΘΑΡΟΣ» έβγαινε σύντοµα και η άδεια, τα δε διακριτικά κόντευαν να φτάσουν στο
« Hotel ».
Οι σχέσεις του SV1AG όχι µε την 3ΕΡ, αλλά µε τον Ψηλογιάννη, ήταν πολύ εχθρικές, αφού ο τελευταίος έκανε πολλές παρανοµίες στον σύλλογο της 3ΕΡ.

Ο Ψιλογιάννης είχε πάρει ένα µηχάνηµα από κάποιο Αµερικανό και ποτέ δεν του έστειλε τα δολάρια της συµφωνηµένης αξίας του… Ο Αµερικανός βγήκε στα 20m και έλεγε ότι «εσείς οι Έλληνες είστε κλέφτες». Το έµαθε ο SV1AG,έγραψε στον Αµερικανό ζητώντας του εξηγήσεις και ο οποίος του απάντησε µε επιστολή για το γεγονός µε τον SV1DB…

SV1DB : … Όλα τα μηχανήματά μου τα προμηθεύτικα με αντίστοιχες άδειες από το Υπουργείο και εκτελωνίσθηκαν ΝΟΜΙΜΑ ουδεμία προμήθεια από Αμερικάνο έκανα , μάλλον συγχέετε τα λαθραία μηχανήματά σας που παίρνατε από τους Αμερικάνους…
Το SB-401 από που το εκτελώνισες? και πως δηλώνεις 50 W όταν είναι 100 W …

Μία άλλη φορά, η Πολιτική Αεροπορία είχε προκηρύξει µειοδοτικό διαγωνισµό για προµήθεια κεραιών στα VHF. Ο Ψηλογιάννης κατέθεσε προδιαγραφές και προσφορά για κάποιες Αµερικανικής κατασκευής. Πείρε τον διαγωνισµό, αλλά αντί να εισάγει της κεραίες προτίµησε να τις κατασκευάσει… ∆εν δούλεψε καµία και η ΥΠΑ κατέφυγε στα ∆ικαστήρια. Πραγµατογνώµονας ήταν ο SV1AG. Ο SV1DB δικάστηκε εξ αιτίας αυτών των γεγονότων και εκτός των άλλων συνεπειών να του αφαιρεθεί και η ραδιοερασιτεχνική του άδεια…

SV1DB : … Η Υ.Π.Α . στον διεθνή διαγωνισμό Ε12/72 ζητούσε 12 διπλοκωνικές κεραίες HF, 7 VHF coaxial και 6 UHF discone. Προσφέραμε υλικό ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ! Αλλά και εδώ καλπάζει η φαντασία του SV1HE δεν σε πληροφόρισε σωστά ο μέντοράς σου… το υλικό ήταν του Αμερικανικού οίκου Rohn και δείγμα εγκαταστάθηκε στον Υμηττό περιμέναμε 3 χρόνια να γίνει παραλαβή αλλά επειδή δεν τα “πείραν” στην ΥΠΑ οι κολλητοί του Γεράρδου μας καθυστερούσαν … τότε αποφάσισα να δώσω τέλος και πείρα το υλικό πίσω προς μεγάλη ικανοποίηση του Μαργιόλη κολλητού του Γεράρδου … Αυτά τα περί δικαστηρίων της ΥΠΑ και πραγματογνωμοσύνης του GURU είναι εμετικά ψέματα κ. Σταματόπουλε… και καθαρές συκοφαντίες.

To υλικό εγκαταστάθηκε στην ΔΔΒ του Στρατού σε όλη την Ελληνική Επικράτεια και τα νησιά λειτουργεί απροσκόπτως μέχρι σήμερα μετά από 40 χρόνια Αυτά για την ποιότητά του.
Ο Ψιλογιάννης δεν ήταν ΠΟΤΕ “μίζερος” με την τεχνολογία παντού και πάντοτε είχε σαν πρώτιστη επιλογή την ποιότητα .

Όσο για την ανανέωση της αδείας μου υπέβαλα τα χαρτιά μου στο ΥΜΕ και μου απάντησαν ότι απαιτείται και βεβαίωση Ενώσεως Διεθνώς αναγνωρισμένης μέλος της IARU…

ΕΓΩ ΠΟΤΕ δεν εγκατέλειψα τις αρχές μου παρόλο ότι αγαπώ το χόμπι μου προτίμησα να μείνω χωρίς άδεια παρά να προσκυνήσω …. Πράγμα που έκαναν όλοι οι άλλοι …

Και για να κλίσω τα “βρώμικα” στόματα έδωσα ξανά εξετάσεις εφ όλης της ύλης ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφισβήτηση περί των ραδιοερασιτεχνικών γνώσεών μου μετά από 35 χρόνια.

Σε αντίθεσει με τα μέλη της Ε.Ε.Ρ. από τον SV1AA μέχρι τον SV1CC που κανένας δεν έδωσε ΠΟΤΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. Τόσο για την πρώτη άδεια του αλλά και για τις ανανεώσεις…

Συμπεριλαμβανομένου και του SV1HE όπως το δηλώνει παρακάτω …από ένα καπρίτσιο του Γεράρδου γιατί “έδωσα” χαριστική άδεια στην SV1EB…. Που έπαθε σόκ όταν η πρώτη Ελληνίδα του πείρε την “παρθενία” στους αδειούχους των Ελληνίδων .

Και έκανε τον κόπο να την πάρει τηλέφωνο τον έκαιγε … τα Logbook των QSO της υπάρχουν…
Αλλά και ο SV1HX ήταν παρών σε πολλά QSO και με φωτογραφίες….

Όταν εγώ δύο φορές, την 1η στα Μόρς και την 2η στην Ανταπόκριση εκκρίθηκα από την Ε.Ε.Ρ. ως ΜΗ ικανός, µού είπανε γιατί δεν πάς στον Ψηλογιάννη να πάρεις Βεβαίωση;

Αρνήθηκα λέγοντας ότι δεν προσβάλω την προσωπικότητα µου, αξίζω κάτι ανώτερο… Ένα πρωινό πού πήγα στο εργαστήριο του βρήκα τον SV1AG, αµίλητο και εκνευρισµένο. Ανοίγει το συρτάρι του, βγάζει µία Βεβαίωση της Ε.Ε.Ρ. συµπληρώνει τα στοιχεία µου, γράφει ότι είµαι ικανός για ραδιοερασιτέχνης και λέει: « Πάρε, πήγαινε να την καταθέσης στο Υπουργείο», ήταν τα λόγια του µετρηµένα!…

Μη ξέροντας τι είχε συµβεί, αρνήθηκα λέγοντας, «δεν έδωσα πάλι Τέστ και δεν την παίρνω!» Με πολλά νεύρα πού ποτέ έως τότε δεν τον είχα δεί, απάντησε: « Πάρε πήγαινε και θα µάθεις». Έτσι και έγινε. Την Τετάρτη στην Ένωση έµαθα ότι ο Ψηλογιάννης είχε δώσει Βεβαίωση στην ∆έσποινα Παλαιολόγου,(άγνωστο γιατί) στην Χαλκίδα , την οποία όταν ρώτησε στο τηλέφωνο ο Γεράρδος αν είναι ραδιοερασιτέχνης, εκείνη απάντησε: «Τι µού λέτε;
Εγώ δεν ξέρω τίποτα!».

Και το χειρότερο απ’ όλα, ότι η Ε.Ε.Ρ. έδωσε Βεβαιώσεις,( χωρίς να δώσουν τυπικές εξετάσεις στον σύλλογο),

στον Νίκο Γεωργακόπουλο SV1FP, πατέρα του PY2EEG στην Βραζιλία, και στον Γρηγόρη Ζάχο SV1FC, ύστερα από ∆ωρεά ενός µηχανήµατος στον Πρόεδρο SV1AB, οι οποίοι µε τους σταθµούς τους άρχισαν καθηµερινή τηλεφωνία µε το Σάο-Πάολο.!!!

Αυτά είχαν εξοργίσει τον SV1AG πού ήταν αντιπρόεδρος τότε της Ε.Ε.Ρ.

και γι’ αυτό µού υπέγραψε την Βεβαίωση.

Με τον πρόεδρο, SV1AB Γιώργο Βερναρδάκη, αν και τους συνέδεε εκτός από φιλία και κουµπαριά, ο SV1AG διέκοψε σχέσεις και για να εξοµαλυνθούν πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια λόγω αυτού του γεγονότος!

Πολύ στενές και φιλικές είχε µε τους Νάσο Κουκούλη SV1AC S.K. τον Μικέ Ψαλίδα SV1AF, τον Άκη Λιανό SV1AD και τον Σωκράτη Κουτρουβή SV1AE.

Καλές σχέσεις είχε επίσης και µε τον πρόεδρο της ΕΡΒΕ SV2CH, όπως και γενικά µε τήν ΕΡΒΕ.
∆εν δίσταζε να εκφράζει την γνώµη του µε σαφήνεια και να τίθεται αντίθετα σε πρόσωπα πού θεωρούσε ότι θα ήταν εµπόδιο στην πρόοδο του ραδιοερασιτεχνισµού.

Συγκεκριµένα στην τελευταία Γ.Σ. της ΕΕΡ πού παρευρέθηκε, τάχθηκε φανερά κατά της υποψηφιότητας για πρόεδρος του SV1AT (υπήρξε οδοντίατρος των Ανακτόρων) και είπε:

«…να ψηφίσετε τον SV1DH, o AT δεν κάνει για Πρόεδρος…»!

ΤΕΥΧΟΣ 60 5-9 report.gr σελίδα 26

Γράφει ο Θεοχάρης Παναγιωτίδης.
SV2JJ
Θεσσαλονίκη

Ήταν το έτος …..1958. Έτσι ιδρύθηκε στην Αθήνα η ΕΝΩΣΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑ∆ΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ η Ε.Ε.Ρ. από λίγους πρωτοπόρους. Λάτρεις της ερασιτεχνικής ασύρµατης επικοινωνίας. Είναι περιττό να περιγράφει πόσο δύσκολο ήταν να αποκτήσει κανείς την άδεια ενός σταθµού. Πολλοί ξεκινούσαν και στις ανυπέρβλητες δυσκολίες εγκατέλειπαν την ιδέα να γίνουν ραδιοερασιτέχνες, στη µορφή που κατάφερναν µε κάποιο ραδιόφωνο
να ακούσουν, η να διαβάσουν σε κάποιο τεχνικό περιοδικό. Φτάσαµε στο έτος …..1968.

Πέρασαν δέκα χρόνια και οι Έλληνες ραδιοερασιτέχνες ? Αυτοί µόλις πέρασαν σε αριθµό τους 100.

Στη Βόρειο Ελλάδα η κατάσταση µπορούσε να χαρακτηρισθεί τραγική. Υπήρχαν απλώς δείγµατα από τα πρώτα διακριτικά, σχεδόν ένα από κάθε γράµµα, το πολύ δυο. SV1CD, SV1CH, SV1CO, SV1EJ, SV1FW, SV1GS, SV1GX. SV1HA.

H δικτατορία µας βρήκε µε τελευταίο διακριτικό το SV1lL που είναι δυστυχώς SILENT-KEY.

SV1DB : … Για την Ιστορία και μόνο θάθελα να διορθώσω ορισμένα στοιχεία :
Από το 1958 μέχρι το 1967 τα χαρακτηριστικά είναι στο SV1CB δηλαδή 57 Ελληνες αδειούχοι και όχι 100 με την σφράγιση των σταθμών την 21η Απριλίου 1967 και μέχρι τα τέλη του 1968 δεν εκδίδεται καμμιά ραδιοερασιτεχνική άδεια.

Πρώτη άδεια SV1CC αρχές του 1969 και μέχρι τον Μάιο του 1969 έχουμε τις πρώτες άδειες της Ε.Ε.Ε.Ρ. SV1DA, SV1DB…

Άρα τον Μάιο του 1969 είμαστε με τον SV1DB 80 άδειες…

Επομένως το SV1IL ήταν στο τέλος της επταετίας το 1974 με 234 άδειες…

….Ήρθε από τους κόλπους της ΕΕΡ από δυσαρεστηµένα µέλη που µάταια περίµεναν στη λίστα για να πάρουν άδεια και άδεια δεν έβλεπαν.

Επί σκηνής η Ε.Ε.Ε.Ρ. «ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑ∆ΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ».

(που ίδρυσε στην Αθήνα ο Κων/νος Ψηλογιάννης SV1DB, του οποίου παρεµπιπτόντως αφαιρέθη η άδεια επισήµως. Από την αρµοδία υπηρεσία του Υπουργείου).

Ένα Ε µπροστά στην ΕΕΡ. Ένα Ε που τάραξε τα ήρεµα νερά της ΕΕΡ, έδωσε άδειες εκεί που δεν έδινε η ΕΕΡ και έγινε πασίγνωστη µε µια απροσδόκητη δηµοσιότητα, που
έκανε ιδιαίτερα µέσο του περιοδικού « ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ».

SV1DB : …Η Ε.Ε.Ε.Ρ. δεν ήρθε από τους κόλπους της Ε.Ε.Ρ. αλλά αποκλειστικά από τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Ψιλογιάννη μετά από επίσκεψη της ΚΥΠ/Ρ μαζί με τον γραμματέα της Ε.Ε.Ρ. στην οικία του.

Η άδεια δεν αφαιρέθει “επισήμως” απλά δεν ανανεώθηκε λόγω έλλειψης της βεβαιώσεως από την Ε.Ε.Ρ. Την οποία δεν καταδέχτηκα να ζητήσω …

Και περίμενα 35 χρόνια για να την ανανεώσω με το “σπαθί μου”

Αυτό θα ταίριαζε πολύ στην ΕΕΕΡ γιατί ήθελε µια Οµοσπονδία, για να αφαιρέσει τα
προνόµια της ΕΕΡ, µάλιστα για τον σκοπό αυτό είχε ετοιµάσει µερικές Ενώσεις, από φίλους και συγγενολόια.
Χαλκίδα, Πειραιάς, Πάτρα. Την ΕΕΕΡ όµως την είχε φάει το σκοτάδι.

SV1DB : Η Ομοσπονδία είχε πρώτιστο σκοπό την ΕΝΩΣΗ όλων των Ενώσεων και όχι ιδιοτελή συμφέροντα του Ψιλογιάννη βεβαιότατα αποσκοπούσε και στην διεθνή εκπροσώπηση μέσω της IARU, λόγω του Νομοσχεδίου και της αντίστοιχης παραγράφου που είχε βάλει “ύπουλα” η Ε.Ε.Ρ.

Όσο για τα “συγγενολόγια” είναι ατυχής η έκφραση, δεν έχω καμμία συγγένεια και με κανέναν μόνο με την SV1EB…
Μην ξεχνάτε ότι ο Ψιλογιάννης σας ίδρυσε σαν Ε.Ρ.Β.Ε. νοικιάζοντας τα πρώτα γραφεία την θυρίδα σας τις σφραγίδες τα βιβλία σας και μια Quad κεραία …και φυσικά τα πλήρωσε… ο ίδιος.

ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 62 σελίδα 6 5-9 report.gr

« Πριν από περίπου30 χρόνια έγινε ένα πανελλήνιο συνέδριο στο HILTON στην Αθήνα. Το είχε
διοργανώσει τότε η ΕΕΡ και η ΕΡΒΕ. Είπαµε πολλά πράγµατα µε κυρίαρχη την παρουσία της ΕΕΡ και όταν µου έδωσαν τον λόγο άρχισα λέγοντας…

«Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει 10.000 Ραδιοερασιτέχνες…»!!!
∆εν πρόφτασα να πάω παρακάτω γιατί δέχτηκα κατά µέτωπο επίθεση προ πάντως από
σκληροπυρηνικούς αδειούχους γιατί εµείς τότε εκτός του …ΗΑ βλέπαµε την άδεια πίσω από το
ψηλότερο βουνό….

SV1DB : Tην διοργάνωση του Πανελληνίου Συνεδρίου στο ξενοδοχείο HILTON των Αθηνών την διοργάνωσα προσωπικά εγώ (και όχι η ΕΕΡ και η ΕΡΒΕ) με έγγραφες προσκλήσεις και μία λεπτομέρεια η πρόσκληση στην Ε.Ε.Ρ. έγινε με δικαστικό επιμελητή για να έχουμε απόδειξη ότι τους ειδοποιήσαμε … γιατί πιθανό ήταν να μην παραστεί.

Η συζήτηση κράτησε αρκετές ώρες και έχει καταγραφή σε ταινίες τόσο της Ε.Ρ.Β.Ε. όσο και στο αρχείο μου . Όσο για την αίθουσα και τους καφέδες πλήρωσε ο Ψιλογιάννης …

Πρότεινα στον Γεράρδο να αναλάβει την πρώτη Προεδρία της Π.Ο.Ρ.
Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ραδιοερασιτεχνών … φυσικά αρνήθηκε και μάλιστα απαίτησε να παραιτηθώ της Ε.Ε.Ε.Ρ. και του ραδιοερασιτεχνισμού γενικά…

Καταλαβαίνετε γιατί κόμπλεξ είχε το άτομο…

Πέρα από όλα και δικαιολογηµένα σαν αρχαιότερη οργάνωση παρουσιάζεται και
σαν εθνική ένωση των Ελλήνων Ρ/ερασιτεχνων και ως εκ τούτου αναγνωρισµένη από την IARU ενώ δεν
εξυπηρετεί ούτε τους ραδιοερασιτέχνες της πρωτευούσης .

SV1DB : ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΩΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Με το εξασκηµένο του αυτί ο Σπύρος βρήκε αυτό που ζητούσε . Έπρεπε να εντοπίσει αυτούς τους δυο πειρατές και να τους κάνει κάποιες προτάσεις που γύριζαν στο µυαλό του, βασανιστικά, γιατί είχε αποτύχει η πρώτη προσπάθεια ίδρυσης συλλόγου ραδιοερασιτεχνών στην Θεσσαλονίκη, µε την παρότρυνση του προέδρου της τότε ΕΕΕΡ , µιας νέας ένωσης που είχε γίνει µόνιµος πονοκέφαλος , της πρώτης ιδρυθείσης και αναγνωρισµένης από
την IARU ΕΕΡ .

SV1DB : H πρώτη κίνηση για την ίδρυση της Ε.Ρ.Β.Ε. έγινε αυτοβούλως από μένα Νοικιάζοντας τους γραφεία στην οδό Εγνατίας και Ελ. Βενιζέλου 44 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ,οργάνωση Βιβλίων, ταχυδρομικής θυρίδας, κεραίας Quad κλπ.

Advertisements